13 mei 2021

Chelsea thuisshirt 2021-2022

Het nieuwe Nike Chelsea thuisshirt 2021-2022 is vandaag officieel gepresenteerd door Nike en de club van trainer Thomas Tuchel met het motto ''It's a Chelsea Thing!'' In dit tenue speelt Chelsea de Premier League, FA Cup en Europese thuiswedstrijden op Stamford Bridge tijdens het seizoen 2021-2022. Nike is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe Chelsea voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2017 de kledingsponsor van de club en beide partijen hebben nog een contract tot 2032. Ook dit seizoen hebben de tenues een speciaal thema. Het Chelsea voetbalshirt 2021-2022 is namelijk geïnspireerd door de OP Art beweging van de Londense kunstenaar Bridget Riley.

Wil je direct in het nieuwe Chelsea voetbalshirt shinen? Bestel het direct in de officiële NIKE SHOP

Chelsea thuis shirt en tenue 2021-2022

OP(tical) ART wordt gekenmerkt door het gebruik van veel geometrische vormen en die komen dan ook terug in het design van het nieuwe Chelsea thuisshirt. Het voetbalshirt bevat namelijk voor een deel een all-over print van zigzag strepen op het shirt. Waren de strepen vorig seizoen nog horizontaal op het tenue aangebracht, dit seizoen staan de zigzag strepen diagonaal en horizontaal in twee tinten blauw op het tenue. De flitsende strepen hebben bovendien verschillende diktes. De linkerkant van het nieuwe Nike Chelsea thuisshirt 2021-2022 bevat niet de zigzag print, maar een print van vakjes. Dit zogenaamde checkerboard design kennen we onder andere van de Kroatië voetbalshirts, waarvan Nike ook de ontwerper is. Het design van blokken loopt bovendien door over de linkermouw. Ook de achterkant van het nieuwe tenue van ''The Blues'' bevat dezelfde all-over print als de voorkant van het tenue, al overheerst hier het checkerboard design, welke in golven op het tenue is aangebracht en schuin aflopen. De print staat symbool voor de energie en levendigheid, welke het spel van Chelsea kenmerken en de club op een hoog niveau gebracht heeft. Het tenue bevat verder een gele band in de vorm van een bliksemschicht aan de zijkanten. Dit is kenmerkend voor het template dat Nike gebruikt voor meerdere tenues dit seizoen. Verder bevat het seizoen een brede v-hals, welke ook aan de achterkant de vorm van een v heeft. Zowel de binnenkant als de achterkant van de hals bevat in het geel de initialen van de club: CFC.

Op de rechterborst prijkt in het geel de swoosh van Nike. Deze kleur wordt door Nike ''Opti Yellow'' genoemd. Geel is een veelgebruikte kleur in de uitshirts van The Blues. Vanaf de jaren '70 tot nu had de club verschillende jaren een geel uitshirt. De linkerborst van het nieuwe Chelsea tenue bevat de badge van de club. Dit logo bevat ook een gele omranding. Op het midden van het tenue staat ook dit seizoen weer het logo van sponsor THREE. Het Aziatische telecommunicatiebedrijf is sinds 2020-2021 de hoofdsponsor van de club en blijft dit in ieder geval tot de zomer van 2023. Op de linkermouw prijkt in het wit het logo van Hyundai dat sinds de zomer van 2018 de mouwsponsor is. Niet alleen het voetbalshirt heeft een opvallende print, de print is namelijk doorgetrokken naar het voetbalbroekje. Ook het voetbalbroekje bevat een print van zigzag banen en vakken in het blauw. Bovendien zijn de zijkanten van het Chelsea voetbalbroekje dit jaar uitgerust met een diagonale gele taping. De bovenkant van de broekjes hebben de zogenaamde FlyVent tailleband en op de pijpen prijken de logo's van Nike en de club. De kousen van het Chelsea thuistenue 2021-2022 zijn dit jaar wit met op het midden een blauwe en gele band en daaronder een blauwe swoosh en de initialen van de club. 

De nieuwe Nike Chelsea voetbalshirts 2021-2022 zijn onderdeel van de zogenaamde ''Move to Zero'' campagne van Nike. De tenues zijn gemaakt van gerecyclede waterflessen. In de campagne staat de toekomst van de aarde en daarmee de toekomst van het voetbal centraal. Om hier een steentje aan bij te dragen en om de tenues van nieuwe energie te voorzien, is de campagne gelanceerd. De authentic tenues zijn dit jaar uitgerust met de nieuwe Nike Dri Fit ADV technologie en de replica tenues bevatten de Nike Dri Fit technologie. Deze technologie is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht, voor een optimale prestatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Chelsea thuisshirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt wordt door spelers als Ziyech, Werner, Mount, Pulisic, Mendy, Giroud, Silva, Kanté, Hudson-Odoi en nog meer sterren of check het Chelsea uitshirt 2021-2022. 

Chelsea voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Chelsea thuisshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van het voetbalshirt van de tenues zijn dit seizoen hetzelfde als vorig seizoen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De authentic voetbalshirts bestel je vanaf € 119,95, de broekjes vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze online winkels kun je de nieuwe Chelsea tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt! 

Bestel je Chelsea voetbalshirt altijd in de officiële NIKE SHOP

of Chelsea fanshop! (inclusief officiële bedrukking)

of deze winkel! 

Nike Chelsea thuisshirt 2021-2022

Chelsea thuisshirt 2021-2022

Chelsea thuistenue 2021-2022