26 juli 2017

Celtic 3e shirt of Europa shirt 2017-2018

Het nieuwe 3e shirt van Celtic of het Euro voetbalshirt is vandaag officieel gelanceerd door de club en New Balance. In dit nieuwe shirt speelt Celtic FC de Schotse Premier League. FA Cup en vooral de uitwedstrijden in Europa gedurende 2017-2018. Celtic werd afgelopen seizoen voor de zesde achtereenvolgende keer kampioen van Schotland en speelt daarom dit seizoen opnieuw Europees voetbal. New Balance is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues. Deze functie vervult het Amerikaanse sportmerk sinds 2015-2016. Check hieronder de details van het nieuwe 3e shirt.

Fel groen Celtic shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe 3e shirt heeft een opvallende kleur: fel groen. Deze kleur wordt door NB ''forest green'' genoemd. New Balance directeur Richard Wright zegt het volgende over deze opvallende kleur: ''Voor het Europa of 3e shirt van Celtic kiezen we traditioneel voor een wat fellere kleur en dit seizoen is daar geen uitzondering op. De felle kleur biedt onze fans iets fris. In het jaar dat het 50 jaar geleden is dat Celtic de Europa Cup I won, hebben we bovendien een speciaal symbool toegevoegd om dit te herdenken. We denken dat dit goed in de smaak valt bij de fans.'' Het nieuwe shirt van Celtic bevat verder zwarte details, welke terug komen onder de ronde hals en in een strip aan de zijkanten van het shirt. Ook de logo's van de club en Celtic op de borst zijn zwart. Het logo van de club op de linker borst is een logo ter ere van het feit dat het 50 jaar geleden is dat de Schotse club als eerste Britse club de Europa Cup I won. Boven het logo staat een gouden ster en ''LISBOA'', verwijzend naar de plaats waarin de club de Europa Cup won. Onder het logo staat de datum van het winnen van de cup: ''50 ANIVERSARIO - 25 DE MAIO DE 1967.'' Op 25 mei 2017 is het precies 50 jaar geleden dat Celtic als eerste Britse club de Europa Cup I (de huidige Champions League) won door Internazionale met 2-1 te verslaan in Lissabon. Doelpuntenmakers voor Celtic waren destijds Gemmell en Chalmers. Een verwijzing naar deze finale staat ook nog aan de binnenkant van het shirt aangegeven. Hier bevinden zich namelijk de clubkleuren van Internazionale en Celtic.

Hoofdsponsor Dafabet versiert het midden van het shirt en subsponsor MAGNERS staat op de achterkant. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart broekje en fel groene kousen. Zoals alle tenues van New Balance zijn ook deze tenues uitgerust met de NB Dry technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check ook het nieuwe thuisshirt en uitshirt!

Celtic shirt en tenue kopen

Het nieuwe Celtic 3e shirt voor 2017-2018 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande online winkels voor volwassenen en kinderen in de maten 128, 140, 152, 164, S, M, L, XL, XXL en XXXL! De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 79,95 en voor kinderen € 69,95. In deze online winkels kan je het nieuwe shirt van Celtic laten bedrukken met een eigen naam en nummer of van je favoriete speler. Wil je andere Celtic producten kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Celtic shirt in deze SHOP

of deze winkel

of scoor in deze online winkel unieke Celtic retro shirts.