Dit is het Celtic 120 Years of Hoops voetbalshirt

Celtic en kledingsponsor adidas hebben een limited edition voetbalshirt gelanceerd ter ere van het 120 jarig bestaan van het groen/wit gestreepte voetbalshirt van de voetbalclub uit Glasgow. Hoewel Celtic in 1888 opgericht is, speelt de club pas sinds 1903 pas in de horizontaal groen/wit gestreepte voetbalshirts. Bij de oprichting speelden ‘’The Hoops’’ in een wit shirt met een zwart voetbalbroekje en groen/zwart gestreepte sokken. Het jaar erna veranderde dit in verticaal groen/wit gestreepte voetbalshirts en in 1903 droeg Celtic in de wedstrijd tegen Partick Thistle op 15 augustus voor het eerst de verticaal gestreepte voetbalshirts. Door het ontbreken van sponsorlogo’s is het special edition voetbalshirt één van de meest iconische voetbalshirts sinds een kledingmerk op het voetbalshirt van ‘’The Celts’’ staat.

Het Celtic ‘’120 Years of Hoops’’ voetbalshirt heeft hetzelfde retro design als 120 jaar geleden. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de brede horizontale groene en witte banen en heeft een brede ronde geribbelde witte hals. Ook de band aan de onderkant van de mouwen is wit. Om de retro look kracht bij te zetten, zijn de logo’s van adidas en Celtic wit, waardoor deze bijna niet zichtbaar zijn. Op de voetbalshirts van 1903 stonden helemaal geen logo’s.  Boven het clublogo prijkt een witte ster, welke verwijst naar het winnen van de Europa Cup I in 1967, één van de mooiste momenten uit de clubhistorie waarin de club het groen/wit gestreepte voetbalshirt droeg. Hetzelfde geldt voor de adidas strepen op de schouders. Deze zijn groen en daardoor ook bijna niet zichtbaar.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.
  • Pasvorm: Normaal

Het Celtic jubilieum voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) heeft het voetbalshirt een prijs van € 99,95!

Adidas.nl
vanaf € 99.95
Bestellen >
JD Sports
vanaf € 99.95
Bestellen >

Dit is het Celtic 120 Years of Hoops voetbalshirt
Dit is het Celtic 120 Years of Hoops voetbalshirt
Dit is het Celtic 120 Years of Hoops voetbalshirt