3 mei 2020

Borussia Monchengladbach 3e voetbalshirt 2020-2021

Als eerste Duitse voetbalclub heeft Borussia Mönchengladbach het voetbalshirt voor 2020-2021 gelanceerd. Het betreft het 3e voetbalshirt, waarin ‘’BMG’’ met name de Europese en DFB Pokal uitwedstrijden speelt komend seizoen. Bovendien wordt dit tenue door Borussia Mönchengladbach gedragen tijdens een aantal uitwedstrijden in de Bundesliga. Dit is vooral het geval wanneer het reguliere uitshirt qua kleuren teveel overeenkomsten heeft met het voetbalshirt van het thuisspelende team.

Het mint groene Borussia Mönchengladbach uitshirt 2020-2021

Het Borussia Mönchengladbach 3e shirt 2020-2021 is komend seizoen overwegend mint groen en bevat een all-over print van ruiten. Deze ruiten zijn geïnspireerd door de vorm van het logo van de club. Dit past weer perfect in het thema dat Puma gebruikt voor de lancering van de voetbalshirts in 2020-2021: Drafted from Culture. Het tenue bevat verder ook zwarte details. De band aan de onderkant van de mouwen is zwart en hetzelfde geldt voor de gevouwen kraag van het tenue. De v-hals van het voetbalshirt is weer mint groen. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het Puma logo. Het Duitse sportmerk is sinds de zomer van 2018 kledingsponsor van de Duitse voetbalclub en was dit eerder al in de succesvolle jaren ’70. De linkerborst bevat het logo van de club in het zwart/wit. De sterren boven het logo verwijzen naar de vijf Bundesliga kampioenschappen in 1970, 1971, 1975, 1976 en 1977. In de nek op de achterkant van het voetbalshirt is de bijnaam van de club verwerkt: ‘’Die Föhlen.’’  Op de onderkant van de achterkant van het tenue prijkt de naam van de stad: Mönchengladbach.  Een ander detail bevindt zich aan de binnenkant van de hals. Hier zijn twee verfstrepen in de clubkleuren van de club te vinden. Deze verticale banen zijn namelijk zwart/groen. Tot 30 juni 2020 staat er een speciale tekst op het midden van de tenues: ‘’Unzähmbar – Seit 1900.’’ Daarna staat de hoofdsponsor (Postbank) van de club weer op de tenues.

Het Borussia Mönchengladbach 3e shirt 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een mint groen voetbalbroekje met zwarte logo’s. Ook de kousen van dit tenue hebben deze kleurencombinatie. Uiteraard zijn de nieuwe Borussa Mönchengladbach 3e voetbalshirts weer uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder de afbeeldingen van het nieuwe tenue en check ook het nieuwe Borussia Mönchengladbach trainingspak.

Borussia Mönchengladbach voetbalshirt bestellen

Het Borussia Mönchengladbach 3e voetbalshirt 2020-2021 kun je vanaf juni bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 84,95 en voor kinderen € 69,95. In deze winkels kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Borussia Mönchengladbach tenue altijd in in de Borussia Mönchengladbach fanshop

of deze SHOP 

of de PUMA SHOP! 

Borussia Mönchengladbach 3e voetbalshirt 2020-2021