12 mei 2011

Borussia Dortmund thuisshirt 2011/2012

Het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt voor het seizoen 2011/2012 is vandaag officieel bekend gemaakt. Het nieuwe thuisshirt van de kersverse kampioen van de Bundesliga wordt gekenmerkt door zwarte blokjes, die over de borst en de onderkant van het shirt lopen. De kraag is een zwarte V-hals. In de V-hals staan zowel het logo van Borussia Dortmund als het logo van teamkledingsponsor Kappa drie keer afgebeeld. Ook is de leus ''Echte Liebe'' (Echte Liefde) in de kraag geborduurd. Op beide schouders staat het logo van Kappa in het zwart. Ook de onderkant van de mouwen zijn zwart. Op het midden van het shirt hoofdsponsor Evonik en op de rechterborst Kappa. Op de linkerborst staat het logo van Borussia Dortmund met daarboven een gouden kampioensster.

Op de achterkant van de kraag staan overigens de initialen van de club: BVB. De achterkant van het shirt bevat verder een zwart blok, waarin de naam en het nummer van de spelers van Borussia Dortmund komen te staan. Het voetbalbroekje, dat bij het Borussia Dortmund tenue hoort, is zwart en bevat op beide zijkanten het logo van Kappa in het geel. Het short bevat ook het logo van Borussia Dortmund. De kousen van het nieuwe Borussia tenue zijn geel en bevatten een zwarte baan en lijnen aan de bovenkant. Daarnaast zijn de initialen van de club in de kousen van Borussia Dortmund geborduurd.

 

Check hieronder een foto van het nieuwe shirt. Het thuisshirt wordt door Borussia Dortmund voor het eerst gedragen in de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt op 14 mei 2011. Het nieuwe shirt en tenue van ''die Schwarzgelben'' kan je binnenkort kopen in de voetbalshop van Subside Sports. Check hier ook een uitgebreid aanbod in andere Borussia Dortmund merchandising.