9 oktober 2019

Bologna 3e voetbalshirt 2019-2020

Bologna bestaat dit jaar 110 jaar. Dat viert de Italiaanse Serie A club onder andere met een nieuw tenue, wat dit seizoen als derde shirt zal dienen. In dit tenue speelt Bologna dus een aantal uitwedstrijden in de Serie A en Coppa Italia. ''I Rossoblu'' werd op 3 oktober 1909 opgericht en vierde afgelopen week dus dat het 110 jaar bestond. Uiteraard is het tenue geïnspireerd door een legendarisch tenue uit de geschiedenis van de club.

Het groene Bologna uitshirt 2019-2020: Een ode aan het 110 jarig bestaan

Het nieuwe Bologna tenue ter ere van het 110 jarig bestaan is namelijk geïnspireerd door het voetbalshirt van 1925. Dit is het seizoen waarin de club voor het eerst kampioen van Italië werd. Hierna wisten de Italianen dit nog zes keer te herhalen (1929, 1936, 1937, 1939, 1941 en 1964). Het nieuwe tenue bevat bovendien een watermerk, die verwerkt is in een verticale band over de linkerkant van het tenue. In deze print zijn alle prijzen die Bologna in de geschiedenis gewonnen heeft verwerkt. Bologna won in 1970 en 1974 de Coppa Italia (de Italiaanse beker) en in 1998 de Intertoto Cup. Deze band loopt ook door over de achterkant van het tenue ter ere van het 110 jarig bestaan. Een ander speciaal detail op het nieuwe tenue betreft het logo van de club. Dit betreft het logo dat de club had bij de oprichting in 1909 en boven dit logo staat de tekst: ''110 ANNI.'' Het 3e voetbalshirt van Bologna is daarnaast uitgerust met zwarte accenten. De ronde hals is zwart en hetzelfde geldt voor de bies aan de onderkant van de mouwen. Het Macron Hero logo staat in het zilver op de rechterborst en de mouwen en op het midden van het tenue staat sponsor LIU-JO. De achterkant van het tenue bevat in de nek nog de leus van de club: ''WE ARE ONE.'' Verder staat op de achterkant van het voetbalshirt ook het logo van subsponsor iLLUMIA. De binnenkant van de hals bevat nog een speciale tag in de kleuren van het voetbalshirt en deze bevat de tekst: “Lo squadrone che tremare il mondo fa (Het team dat de wereld doet schudden).” Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en groen/zwarte kousen.

Van het nieuwe Bologna tenue zijn er toepasselijk 1909 geproduceerd en deze waren binnen een dag uitverkocht. Momenteel bekijkt kledingsponsor Macron de mogelijkheden om nog meer tenues te produceren, gezien de populariteit van het voetbalshirt. Het shirt wordt vanaf nu gedragen door spelers als Palacio, Dijks, Denswil, Destro, Santander, Skov, Svanberg en nog meer sterspelers. Check ook de andere Bologna voetbalshirts!

Bologna voetbalshirts bestellen

Helaas kun je dit tenue alleen in de fanshop van Bologna bestellen. Ben je op zoek naar andere Bologna tenues? Deze kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webwinkels. Deze tenues zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze webshops kan je de nieuwe tenues van Bologna ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de spelers. Wil je andere producten van de club kopen, check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Scoor het nieuwe Bologna FC shirt vanaf nu in deze winkel (inclusief goedkope t-shirts en hoodies)

OF DEZE SHOP