Bologna lanceert voetbalshirt in samenwerking met Franchi

Voetbal en fashion doorkruisen opnieuw elkaars wegen. De Italiaanse voetbalclub Bologna heeft in samenwerking met kledingsponsor Macron en Elisabetta Franchi een nieuwe voetbalshirt gelanceerd met de leus: ''BORN TO BE GOOD.'' Dit betreft het Bologna 4e voetbalshirt 2022-2023, die overigens slechts in één Serie A wedstrijd wordt gedragen dit seizoen, namelijk tijdens de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo op 9 januari 2023. Elisabetta Franchi is een in Bologna geboren stylist en de eigenaresse van het bekende modemerk: Franchi één van de meest succesvolle modemerken in Italië en inmiddels ook wereldwijd. Voor de productie van het tenue is Macron Sportswear weer verantwoordelijk. Het Italiaanse sportmerk is sinds 2001 de kledingsponsor van ''I Rossoblù''.

Het Bologna 4e voetbalshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de kleur van het logo van het modemerk Franchi en toont ook veel gelijkenissen met het design van het Bologna uitshirt 2022-2023. Het voetbalshirt is lichtroze en bevat een polokraag in de clubkleuren van Bologna 1909 FC. De kraag is namelijk navy blauw/rood. Ook alle sponsorlogo's op het tenue zijn donkerblauw. De rechterborst bevat het logo van Macron en Franchi. Het logo van het Italiaanse sportmerk staat ook op beide mouwen. Hoofdsponsor CAZOO versiert het midden van het tenue en de linkerborst is uitgerust met de badge van de Italiaanse voetbalclub. Selenella staat op de onderkant van de achterzijde van het tenue. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt staat het motto van de club: ''WE ARE ONE''. De binnenkant van de hals is uitgerust met een label, die verwijst naar de samenwerking tussen Bologna en Elisabetta Franchi. Het tenue wordt gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de onderkant twee rode lijnen. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de club en Macron. De kousen zijn donkerblauw en bevatten op het midden de naam van de club.

Zoals alle Macron tenues betreft het materiaal van het Bologna 4e voetbalshirt 2022-2023 een EcoSirenoLight materiaal. Dit betreft gerecycled polyester, die afkomstig is van plastic waterflessen. De achterkant van het voetbalshirt bevat zogenaamde micromeshpanels voor de optimale afvoer van vocht en voor ventilatie. Dit systeem wordt ook wel de mPerformance technologie genoemd.

De voetbalshirts die door de spelers van Bologna worden gedragen in de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo worden geveild op de website matchwornshirt.com. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de Elisabetta Franchi Charity Foundation, die opkomt voor de rechten van dieren. Het Bologna 4e voetbalshirt kun je ook zelf bestellen in de onderstaande winkels. Dit voetbalshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) beschikbaar en heeft een prijs van € 92,-. Directe levering gegarandeerd!

Bestel dit voetbalshirt direct in de officiële MACRON SHOP! 

Bologna 4e voetbalshirt 2022-2023

Bologna 4e voetbalshirt 2022-2023

Bologna 4e voetbalshirt 2022-2023