21 juli 2018

Boca Juniors voetbalshirts 2018-2019

De nieuwe voetbalshirts van Boca Juniors zijn bekend! Deze werden vandaag door Nike en de Argentijnse club officieel gelanceerd. In deze nieuwe shirts speelt Boca de wedstrijden in de Argentijnse Primera Division en in de COPA Libertadores gedurende 2018-2019. Boca werd afgelopen seizoen kampioen in Argentinië en speelt om die reden komend seizoen weer in de Zuid Amerikaanse Champions League. Nike is ook dit jaar verantwoordelijk voor het design van de tenues van de club uit Buenos Aires. Beide clubs hebben sinds 1996 een samenwerkingsverband. Check hieronder alle details van het nieuwe thuisshirt en uitshirt van de club die haar thuiswedstrijden speelt in La Bombonera.

Boca Juniors thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Boca Juniors voor 2018-2019 heeft een vrij klassiek design. Het shirt is overwegend blauw en bevat de iconische gele of gouden band over de borst van het shirt. Deze kleurencombinatie maakt de ''XENEIZES'' over de hele wereld herkenbaar. De club heeft al sinds 1907 deze clubkleuren. Het verhaal is bekend. De oprichters van de club konden het in 1905 niet eens worden over de clubkleuren. Men besloot toen te kiezen voor de kleuren van de vlag van de boot die het eerst aan zou meren in Buenos Aires. Dat was een Zweedse boot en sindsdien heeft het voetbalshirt van Boca dezelfde kleuren als de Zweedse vlag. Qua template heeft Nike gekozen voor het Vapor template. Dit betekent dat het shirt een diagonale hals bevat, welke naar het midden recht loopt. Over de mouwen en schouders van het tenue lopen flitsende, diagonale strepen. De binnenkant van de hals en achterkant van de nek zijn uitgerust met een gele taping. In deze strip zijn aan de achterkant de initialen van de club verwerkt: CABJ. Op de rechter borst prijkt de swoosh van Nike en de andere borst van het shirt bevat het logo van Club Atletico Boca Juniors. Vanaf dit seizoen heeft Boca een nieuwe hoofdsponsor. Het logo van vliegmaatschappij Qatar Airways prijkt namelijk op het midden van de voetbalshirts van Boca. De mouwen zijn uitgerust met het logo van subpsonsor TOTAL. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw broekje met aan de zijkanten flitsende zigzag strepen. De kousen zijn blauw met op het midden een gele band.

Boca Juniors uitshirt 2018-2019

Waar het thuisshirt vrij traditioneel is, geldt dit niet voor het uitshirt. Het uitshirt is namelijk veel flitsender. Het design van het uitshirt is geïnspireerd door een seismometer. Het shirt is wit en bevat een blauwe band over de borst. Deze band wordt omringd door twee gele banen. Zowel de gele als de blauwe banen bevatten aan boven- en onderkant langere en kortere, verticale strepen. Deze strepen symboliseren ook geluidsgolven en staan symbool voor het geluid dat de supporters vand e club maken in La Bombonera. Het logo van Qatar Airways staat in het geel in de blauwe band en de swoosh van Nike prijkt in het blauw op de rechter borst. Ook dit tenue bevat een diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. De mouwen van dit shirt hebben ook een zigzagpatroon en de binnenkant en achterkant van de nek zijn uitgerust met een witte taping. Het uitshirt van Boca wordt compleet gemaakt door een wit broekje. De kousen van het tenue zijn wit met een flitsende gele en blauwe band.

Zoals alle tenues van Nike zijn ook deze shirts weer uitgerust met de Dri Fit technologie van Nike, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Deze shirts worden vanaf nu gedragen door spelers als Magallan, Pavon, Gago, Tevez, Benedetto, Barrios, Villa, Fabra en nog meer sterren.

Boca Juniors voetbalshirt kopen

De nieuwe Boca Junior voetbalshirts voor 2018-2091 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande SHOPS! Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 84,95. In de onderstaande online winkels kan je het Boca shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Of check het overzicht met beschikbare Boca Juniors producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor het nieuwe Boca Juniors shirt in DEZE SHOP! (inclusief vette t-shirts en sweaters) 

of DEZE WINKEL!