5 juli 2016

Boca Juniors voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe Boca Juniors shirts voor 2016-2017 zijn vandaag officieel bekend gemaakt door kledingsponsor Nike en de Argentijnse club. In deze nieuwe shirts speelt Boca Juniors de Argentijnse Primera Division wedstrijden gedurende komend seizoen. Boca Juniors is afgelopen seizoen als tiende geëindigd in zone B van de competitie. Vandaag werden tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en uitshirt van de Argentijnse club waar Maradona ooit furore maakte gelanceerd. We bespreken hieronder beide nieuwe shirts en tenues van ''Boquita''.

Boca Juniors thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Boca Juniors thuisshirt voor 2016-2017 heeft dit jaar een strak design en is overwegend blauw met een gele band over de borst. De geschiedenis van het design van het voetbalshirt van Boca Juniors kennen we. Na de oprichting van de club in 1905 konden de bestuurders van de club het niet eens worden over de clubkleuren. Destijds besloot men de kleuren te kiezen van het eerste schip dat aanmeerde in de haven van de Argentijnse stad. Dit was een Zweeds schip, waardoor de kleuren vanaf 1907 blauw/geel zijn. Tot 1912 waren de voetbalshirts van Boca Juniors blauw met een diagonale gele band en vanaf 1913 speelt Boca in de blauwe voetbalshirts met gele horizontale baan op het midden van het shirt. Opvallend is dat deze band op het nieuwe thuisshirt van 2016-2017 ietsjes hoger staat dan op voorgaande shirts. Deze band loopt aan de achterkant van het shirt door. Bovendien is het opvallend dat de hoofdsponsor vanaf komend seizoen niet meer in deze baan staat, maar eronder. Het logo van BBVA staat in het wit onder de gele band. BBVA is sinds 2012 shirtsponsor van de club. Verder is het nieuwe shirt van Boca uitgerust met een stijlvolle crew neck met aan de achterkant een gele lijn. De rechter borst bevat de swoosh van Nike. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1996 kledingsponsor van de club. De andere borst bevat het logo van de club die haar thuiswedstrijden speelt in La Bombonera in Buenos Aires. De mouwen zijn uitgerust met het logo van Huawei en op de achterkant van het shirt staan in de kraag de initialen van de club: CABJ. Het nieuwe Boca Juniors thuistenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen met gele details.

Boca Juniors uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Boca Juniors uitshirt voor 2016-2017 heeft vrijwel hetzelfde template als het thuisshirt van de Argentijnen. Dit shirt is overwegend wit en bevat twee horizontale banen over de borst in de clubkleuren van BOCA: blauw en geel. De bovenste baan is geel en de baan eronder blauw. Ook dit shirt is uitgerust met een crew neck met aan de achterkant een blauwe band. BBVA staat in de gele band op de voorkant van het shirt en op de achterkant boven de gele band. Het logo van Nike op de rechter borst is blauw. De linker borst is uitgerust met het logo van de club en HUAWEI staat ook op de rechter mouw van dit shirt. Verder bevat het nieuwe uitshirt van BOCA een blauwe strip aan de zijkanten. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een blauwe band. Op deze shorts staan ook de logo's van Nike en de club. De kousen zijn wit met blauwe en gele accenten. Zoals alle tenues van Nike zijn de tenues van Boca uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze shirts schitteren sterren als Tevez, Lodeiro, Pavon, Gago, Fabra, Bou, Chavez en andere spelers van de club.

Boca Juniors voetbalshirt of t-shirt kopen

Het nieuwe Boca Juniors voetbalshirt voor 2016-2017 kan je vanaf juli kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze shops kan je het Boca Juniors shirt laten voorzien van een eigen naam en nummer of van de bedrukking van één van de sterspelers van de club. Wil je andere producten van de club kopen? Check dan onder andere het overzicht hiernaast of hieronder. Inclusief flitsende t-shirts van het stadion van de club: LA Bombonera!

Koop het nieuwe Boca Juniors shirt in deze BOCA SHOP

of in deze BOCA STORE!

of check in deze shop de retro shirts en t-shirts van de club!

Boca -juniors -thuistenue -2016-2017

Boca -juniors -thuis -shirt -2016-2017
Boca -juniors -uit -shirt -2016-2017