28 juli 2014

Boca Juniors voetbalshirts 2014-2015

De nieuwe voetbalshirts van de Argentijnse club Boca Juniors zijn officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike. In deze voetbalshirt speelt Boca de wedstrijden in de Argentijnse Primera Division gedurende het seizoen 2014-2015. Thuishaven van de club is La Bombonera in Buenos Aires. De nieuwe voetbalshirts van Boca zijn geïnspireerd door de haven in de wijk, waarin het stadion van Boca Juniors gelegen is, La Boca. Hierdoor komen er kenmerken van het water terug in de voetbalshirts. Zo is het nieuwe thuisshirt diep (water) blauw en wordt het shirt gekenmerkt door de gouden baan over de borst. Verder bevat het shirt een ronde hals met daaronder twee knoopjes. In deze knoopjes zijn de initialen van de club gegraveerd: C.A.B.J. (Club Atletico Boca Juniors). De binnenkant van de kraag bevat een driehoek met daarin een anker en het oprichtingsjaar van de club: 1905. Destijds waren de oprichters van Boca Juniors het niet eens over de clubkleuren van de club. Om deze reden besloten de oprichters in 1907 de kleuren over te nemen van de eerste boot die in de haven in de wijk La Boca aanmeerde. Dit betrof een Zweeds schip, waardoor de voetbalshirts van Boca Juniors vanaf 1907 worden gekenmerkt door de blauwe kleur met de gele baan. Het anker aan de binnenkant van het shirt is een verwijzing hiernaar. De linker borst van het voetbalshirt is uitgerust met het embleem van Boca Juniors en de andere borst bevat een gouden Nike swoosh. Hoofdsponsor BBVA staat op het midden van het voetbalshirt, in de gele band. Het nieuwe thuistenue van Boca Juniors wordt gecompleteerd door een navy blauw short met daarop het logo van Nike en het logo van Boca Juniors. De kousen zijn bovendien overwegend navy blauw met gele details in de vorm van diamanten op de achterkant van de sokken.

Het nieuwe Boca Juniors uitshirt 2014-2015 is overwegend wit en bevat bovendien een gouden brede baan over de borst. Deze baan wordt boven en onder geflankeerd door een diep blauwe horizontale baan. Verder is het Boca uitshirt voorzien van een ronde hals met blauwe en gouden accenten. Deze gouden en diep blauwe accenten komen bovendien terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Ook aan de binnenkant van het uitshirt staat een driehoek met daarin een anker en het oprichtingsjaar van de club. De logo's van Boca Juniors, Nike en BBVA staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Ook het uittenue van Boca Juniors wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen met gele diamanten. Check hieronder de foto's van de nieuwe Boca Juniors voetbalshirts 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf augustus kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Inclusief bedrukking en 10% korting!

Koop het hier.. en geef hieronder je mening!

Boca Juniors Thuisshirt 2014-2015


Boca Juniors Uitshirt 2014-2015

Boca Juniors Thuisshirts 2014-2015

Boca Uitshirt 2014-2015

Extra informatie
Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Boca Juniors voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Boca Juniors coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Boca Juniors is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com