30 november 2015

Boca Juniors thuisshirt 2016

Het nieuwe Boca Juniors voetbalshirt voor 2016 is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Nike en de Argentijnse club. In deze voetbalshirts speelt Boca Juniors de Argentijnse Primera Division en Copa Libertadores wedstrijden in het La Bombonera Stadion gedurende 2016. Eerder lekte het design van het nieuwe voetbalshirt al uit. Vandaag is het voetbalshirt ook officieel gelanceerd door Nike en de Argentijnse kampioen van 2015. Het nieuwe shirt van Boca Juniors is een ode aan La Bombonera, welke al 75 jaar de thuishaven van de club is.

Boca Juniors thuistenue 2016

Het nieuwe Boca Juniors thuisshirt 2016 heeft dit jaar een helder blauwe kleur met een gouden baan. Dit in tegenstelling tot het voetbalshirt van afgelopen seizoen, welke een navy blauwe kleur als basiskleur had. Verder bevat het nieuwe voetbalshirt van Boca een kleine v-hals. Zoals altijd worden de shirts van de club uit Buenos Aires gekenmerkt door de gele horizontale band over het midden van het shirt. Vorig seizoen liep deze band door tot over de mouwen. Dit seizoen is dat niet het geval. Het verhaal van het design van het Boca Juniors is bekend. Na de oprichting van de club in 1905 konden de bestuurders van de club het niet eens worden over de clubkleuren. Destijds besloot men de kleuren te kiezen van het eerste schip dat aanmeerde in de haven van de Argentijnse stad. Dit was een Zweeds schip, waardoor de kleuren vanaf 1907 blauw/geel zijn. Tot 1912 waren de voetbalshirts van Boca Juniors blauw met een diagonale gele band en vanaf 1913 speelt Boca in de blauwe voetbalshirts met gele horizontale baan op het midden van het shirt. De linker borst van het nieuwe Boca Juniors voetbalshirt is uitgerust met het logo van Nike. De Amerikaanse kledingsponsor is sinds 1996 kledingsponsor van de club uit Buenos Aires. Op het midden van het shirt staat in de gele band het logo van shirtsponsor BBVA. Deze bank is sinds 2012 hoofdsponsor van Boca Juniors en op de mouwen staat het logo van subsponsor Citroën, welke sinds 2014 subsponsor is van de club. De binnenkant van de kraag bevat een speciaal detail. Hierin staat een gele ster met daarin een deel van de naam van de club: BOCA. Het nieuwe Boca Juniors thuistenue 2016 wordt gecompleteerd door een helder blauw voetbalbroekje en helder blauwe kousen met gele details. Ook hierop staan uitingen van Nike en de club. Uniek aan het nieuwe tenue is dat het door Nike geproduceerd is in Argentinië. De Boca Juniors tenues bestaan voor 100% uit polyester en zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, afstoot van zweet en ventilatie. In het nieuwe voetbalshirt schitteren sterren als Tevez, Lodeiro, Gago en Calleri. Check hieronder de foto's van het nieuwe Boca Juniors tenue 2016.

Boca Juniors voetbalshirt kopen

Het nieuwe Boca Juniors thuisshirt 2016 is vanaf nu beschikbaar. De prijs voor volwassenen is € 80,- – € 85,-. Het is bovendien mogelijk het shirt te laten bedrukken met de naam en het nummer van jouw favoriete sterspeler. Ben je op zoek naar andere Boca Juniors producten? Check dan ook het overzicht met beschikbare Boca Juniors producten hiernaast of hieronder! Direct levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe voetbalshirt van Boca Juniors in de officiële Boca Juniors shop! 

of hier! 

Boca -Juniors -voetbalshirt -2016