Zonder twijfel is Boca Juniors een van de grootste clubs van Argentinië, zo niet van Zuid-Amerika. De prijzenkast van de Argentijnen puilt inmiddels uit. De cultclub staat bekend om zijn geweldige stadion (La Bombonera) en supporters. Al dertig keer werd Boca Juniors kampioen van Argentinië. Andere grote prijzen die terugkomen in de prijzenkast zijn de Copa Libertadores en de Wereldbeker. Zes keer werd Boca Juniors de beste van Zuid-Amerika. Driemaal was de ploeg uit Buenos Aires de beste van de wereld. Topspelers als Maradona, Veron, Riquelme en Tevez maakten internationaal faam bij deze roemruchte topclub. In de jaren ’70 en de eerste tien jaar van deze eeuw was Boca Juniors internationaal gezien het meest succesvol. In 1977 werd door de club uit Buneos Aires voor het eerst de Copa Libertadores binnengesleept. Een startschot voor een zeer succesvolle periode. In dat jaar verzekerde de ploeg zich ook van de wereldbeker.

In het jaar 1977 baande Boca Juniors zich een weg door de Copa Libertadores. In de groepsfase werd de Argentijnse ploeg overtuigend eerste door vier wedstrijden te winnen en twee gelijk te spelen. Nog overtuigender was het doelsaldo, waar de ploeg geen enkele tegentreffer hoefde te incasseren. Ook in de halve finale was Boca Juniors gewikkeld in een strijd met meerdere ploegen. Boca Juniors moest af zien te rekenen met Deportivo Cali en Libertad. Met twee overwinningen en twee gelijke spelen ging Boca Juniors overtuigend door naar de finale. In deze finale was titelverdediger Cruzeiro een geduchte tegenstander. Boca Juniors had wel drie wedstrijden nodig om Cruzeiro aan de kant te zetten. Keeper Hugo Gatti werd uiteindelijk de grote ster door een strafschop te stoppen, zodat Boca Juniors na een strafschoppenreeks 5-4 won en haar eerste grote internationale prijs binnensleepte. In het Estadio Centenario in Montevideo eindigde de finale in 0-0. Dit getuigde de verdedigende klasse van zowel Boca Juniors en Cruzeiro, waar Gatti het verschil in maakte, ook mede door zijn opvallende speelstijl als keeper. Sterspeler Gatti was zeer geliefd in Buenos Aires en droeg bij de supporters van Boca Juniors de bijnaam El Loco. Gatti stond bekend om zijn charisma en zijn vernieuwde stijl van keepen, waarin hij op een excentrieke manier positie koos in het veld. Regelmatig dook hij op in de verdedigende linie om zijn verdediging met slidings te ondersteunen. Gatti gebruikte niet zoals veel keepers in die tijd enkel zijn handen. Ook dook hij regelmatig op door zijn hoofd, voeten en borst te gebruiken om de bal te controleren. Gatti introduceerde een nieuwe stijl van keepen, die tegenwoordig wordt gezien als de stijl van een meevoetballende doelman. Manuel Neuer heeft op dit moment veel weg van deze ultra offensieve stijl van keepen. Gatti’s stijl was in deze jaren geheel nieuw en vreemd voor vele keepers. Niet alleen onderscheidde Gatti zich met deze stijl. Ook stond hij bekend als penaltykiller en draagt hij samen met Ubaldo Fillol een Argentijns record door wel 26 penalty’s te stoppen in zijn lange carrière. Gatti stopte pas op 44-jarige leeftijd, speelde 765 wedstrijden in 26 seizoenen en wordt gezien als een van de beste Argentijnse keepers ooit.

In de finale van de Wereldbeker in 1977 liet Liverpool het na om deel te nemen aan de finale. Het Duitse Borussia Mönchengladbach kreeg hierdoor de eer deel te nemen aan deze finale. Zij waren echter niet opgewassen tegen de klasse van de Argentijnen. Na twee wedstrijden legden de Duitsers het met 5-2 af. De eerste continentale prijs was een feit! Ook in het jaar 1978, het jaar na het winnen van de Copa Libertadores en Wereldbeker, verzekerde Boca Juniors zich van de Copa Libertadores. Het duurde tot 2000, voordat Boca Juniors zich internationaal weer op de kaart zette. In 2000 won Boca Juniors naast de Copa Libertadores ook de Wereldbeker en werd het kunststukje uit 1977 herhaald. Naast absolute sterspeler Riquelme, die later een toptransfer naar Barcelona verdiende, herbergde het team nog een ster. Palermo stal in de finale tegen Real Madrid  de show door twee treffers te maken. Deze treffers waren genoeg voor een 2-1 zege en de Wereldbeker. Hoe kan het ook anders: ook deze held droeg bij de fanatieke supporters van Boca Juniors net als Gatti, die in 1977 het verschil maatke, de bijnaam El Loco!

Toffs heeft een fantastisch Boca Juniors retro jack op de markt gebracht om de successen uit de jaren 70 te eren. Het jack is gebaseerd op het trainingsjack dat door de spelers in de jaren 70 werd gedragen gedurende trainingen en bij opkomst op het veld tijdens topwedstrijden. Het retro jack is overwegend blauw gekleurd en kent natuurlijk ook gele details. Dit vormen de clubkleuren van de Argentijnse topclub uit Buenos Aires. De kleuren zijn gebaseerd op het eerste schip dat aanmeerde in de haven van de stad. Dit was een Zweeds schip dus werden de kleuren van het voetbalshirt blauw en geel. Over de borst loopt van het Toffs retro jack loopt een brede horizontale gele band. Ook de kraag en de band die loopt over beide mouwen zijn geel. De linkerborst bezit het logo van Boca Juniors. In de jaren 70 verscheen voor het eerst een ster in het logo en daarmee is dit logo speciaal op het retro jacket. Aan de onderzijde van het spectaculaire Boca  Juniors jack is een retro detail van Toffs gedrukt. Het fashion jack is te koop in de online store van Sportus. Where sport meets fashion. Since 1999. Natuurlijk vind je ook hier heerlijke Boca Juniors retro t-shirts van het merk COPA. 

Koop het hier… en geef hieronder jouw mening!

Boca Junior Retro Jack Toffs 70's

Boca Junior Retro Jack Toffs 70's 2

Boca Junior Retro Jack Toffs 70's 3