20 maart 2018

Besiktas retro shirt 1933

Het is feest in Turkije. De Turkse topclub Besiktas bestaat namelijk 115 jaar en dit moet natuurlijk gevierd worden. De club waar ook de Nederlanders Jeremain Lens en Ryan Babel onder contract staan, heeft voor deze feestelijke gebeurtenis een klassiek retro shirt ontworpen. Dit shirt wordt niet gedragen tijdens de wedstrijden van de club uit Istanbul maar wordt wel gebruikt als trainingsshirt voor de wedstrijd. Op dit moment staat Besiktasop een 3e plaats in de Turkse Super Lig. De club van Ryan Babel en Jeremain Lens staat 4 punten achter op de koploper en kan dit feestelijke seizoen dus ook nog steeds afsluiten met een landskampioenschap. Dit zou het 16e landskampioenschap van de Turkse topclub betekenen. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe retro shirt van Besiktas? Check de details hieronder!

Besiktas Retro shirt 1933

Het retro shirt van Besiktas is gebaseerd op het jaar 1933. Dit was het jaar dat de club in de finale stond van het amateurvoetbalkampioenschap van Turkije. Ook heeft Besiktas haar bijnaam ‘’De zwarte adelaars’’ te danken aan dit jaar. Een dag voor deze kampioenswedstrijd tegen
Fenerbahçe overleed de grondlegger van Besiktas, Seref Bey. De wedstrijd ging wel door en Besiktas speelde de wedstrijd in een compleet zwart shirt ter na gedachtenis aan de grondlegger van de club. De wedstrijd eindigde voor Besiktas helaas in een 0-0 gelijkspel waardoor het kampioenschap naar Fenerbahçe ging. Wel kregen de spelers van Besiktas grote complimenten. Er werd gezegd dat de spelers van Besiktas aanvielen als adelaars. Dit in combinatie met het zwarte tenue heeft geleidt tot de bijnaam ‘’ De zwarte adelaars.’’ Zoals misschien al wel te verwachten is dit retro shirt van de Turkse club dan ook zwart van kleur. Het shirt heeft een klassieke kraag. Deze kraag is wit. Op de rechterkant van de borst is het getal ‘115’te zien. Dit staat natuurlijk voor de 115 jaar dat de club op dit moment bestaat. De linkerkant van de borst bevat het logo van Besiktas. Niet het logo wat we nu kennen van de club. Het logo van de jaren 30 prijkt op dit retro shirt van de club. Besiktas heeft in de 115 jaar dat de club bestaat 10 verschillende logo’s gehad. Het logo van dit moment wordt sinds 2013 gebruikt. Het logo op het retro shirt heeft vele overeenkomsten met het logo van nu. Enkel is er tekst toegevoegd aan het logo. In het logo van nu is de tekst BJK toegevoegd. Dit staat voor Besiktas JK, de volledige naam van de Turkse club. En het oprichtingsjaar 1903 komt terug in het logo. Het shirt is niet voorzien van een kledingsponsor. Ook de huidige kledingsponsor adidas is niet terug te vinden op het retro shirt.

Besiktas retro shirt 1933 kopen.

Er is maar een kleine uitgave van dit gave limited edition voetbalshirt uitgegeven. Het shirt wordt alleen verkocht in de fanshop van de Turkse voetbalclub. Maar ben jij fan van Besiktas en wil jij een shirt van deze club? Kijk dan in de onderstaande winkel. Bij alle shirts heeft u de mogelijkheid tot bedrukking!. In deze winkel is het ook mogelijk om andere fan merchandise te kopen van de club uit Istanbul. Directe levering gegarandeerd!

Scoor in DEZE WINKEL je Besiktas voetbal merchandise!