Benidorm, het vakantieparadijs voor de gepensioneerden onder ons. Benidorm, de stad waar een aantal Belgische gepensioneerden voorbijgangers voor de gek hielden, als bastards. Benidorm, de stad, die ooit een Spaande profclub herbergde. We hebben het hier over Benidorm CF of CD. De Spaanse club speelde haar wedstrijden in het Municipal de Foietes in Benidorm, waarin 6.000 mensen de club konden aanmoedigen. De club werd opgericht in 1960, waar het in de laagste profdivisie van Spanje opereerde. Vrijwel direct degradeerde de Spaanse club uit deze divisie om gedurende 21 jaar op amateurniveau te opereren.

Vanaf 19080 is de club altijd op twee niveaus te zien: óf bovenin in de Tercera División óf onderin in de Segunda División B. Hoger heeft het nog nooit gespeeld. In totaal is de club gedurende 14 seizoenen uitgekomen in de Tercera División en komt het dit seizoen voor het 15e jaar uit in de Segunda División B. In 2011 werd de club ontbonden, doordat het niet meer in staat was het loon van de spelers te voldoen. Verder is er vrij weinig over deze modale club bekend. Ole Tobiasen schijnt bij de club gespeeld te hebben volgens de Wikipedia van de club. Toen wij dit vervolgens checkten op de Wiki pagina van de ex-speler van SC Heerenveen, Ajax, AZ en MVV, konden wij deze club niet vinden. Zou het voormalige talent Benidorm Club de Futbol niet waardig genoeg vinden voor zijn CV? Mag de club in de vergetelheid raken?

Wij vinden van niet. Het laatste voetbalshirt van deze Spaanse club is namelijk legendarisch. Dit voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de licht blauwe en donkerder blauwe horizontale banen over het shirt. Deze verwijzen naar de zee en de kust van Benidorm. Op het midden van het shirt staat de naam van de stad met de O als afbeelding van de horizon. De gemeente Benidorm was tevens hoofdsponsor van de club. Doel hiervan was het toeristische karakter van de stad te promoten. Dit was en is uniek in Spanje. De stad Benidorm was namelijk de eerste stad die hoofdsponsor was van de plaatselijke club, zonder dat hier een verkapte ''PSV-achtige'' constructie voor nodig was. Umbro diende als laatste teamkledingsponsor van Benidorm CF. Clubs met legendarische voetbalshirts mogen wat ons betreft nooit vergeten te worden. Vandaar deze ode aan Benidorm CF. Was je toevallig fan van deze vervallen club? Het shirt kan je voor slechts € 17,95 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports! Inclusief printing van een eigen naam en nummer.

Koop het hier!
Benidorm CF shirt thuis 2010-2011

Benidorm CF thuisshirt 2010-2011