3 juli 2017

Benfica thuisshirt 2017-2018

Het nieuwe Benfica thuisshirt voor 2017-2018 is officieel gelanceerd door adidas en de kampioen van Portugal. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Benfica de Portugese Primeira Liga, bekerwedstrijden en Champions League thuiswedstrijden gedurende 2017-2018 in het Estadio da Luiz. Adidas is dit volgend kledingsponsor van de Portugezen. Deze functie vervult het Duitse sportmerk sinds 1997 en beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot 2021. Het nieuwe thuisshirt haalt haar inspiratie uit een uniek gegeven. Het shirt is namelijk een hommage aan één van de grootste sterren die ooit voor de club gespeeld hebben. Wil je weten welke ster? Check hieronder alle details van het nieuwe voetbalshirt van ''Águias''

Benfica shirt 2017-2018- een hommage aan Eusebio

Het nieuwe Benfica thuisshirt is een ode aan Eusebio. Eusébio da Silva Ferreira speelde in de periode 1970-1985 in totaal 301 wedstrijden voor de club, waarin hij 317 keer scoorde. Met Benfica werd Eusebio maar liefst elf keer kampioen, won hij vijf keer de Portugese beker en won hij de Europa Cup I in 1962. Het kan dan ook niet anders dan dat het Benfica thuisshirt voor 2017-2018 een klassieke retro kraag in het wit bevat. Eerder bracht Benfica met het shirt al een hommage aan Eusebio in januari. De voormalige ster van de club overleed in januari 2014 op 71 jarige leeftijd, waarna de spelers van de club de naam van de in Mozambique geboren speler op het shirt droegen.

Het nieuwe Benfica thuisshirt is verder geheel rood. Dit geldt ook voor de drie strepen van adidas over de schouders van het tricot. Het logo van adidas prijkt in het wit op de rechter borst. Het Duitse sportmerk is sinds 1997 kledingsponsor van de club en zal dit tot 2021 blijven. Eerder was het merk van 1977 tot 1990 al verbonden aan de club. De andere borst bevat het logo van de club uit Lissabon. Boven het logo van Benfica prijken drie sterren, verwijzend naar de 36 kampioenschappen. Op het midden van het nieuwe shirt staat dit jaar opnieuw Fly Emirates. De vliegmaatschappij is sinds 2015 hoofdsponsor van de club en blijft dit tot 2018 in ieder geval doen doen. Het shirt bevat daarnaast nog een speciaal detail als ode aan Eusebio. De onderkant van het shirt is uitgerust met een unieke tag met daarin de tekst: ''Eusebio - 75 - O Rei.'' Het nieuwe tenue van Benfica wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode strepen van adidas. Op de broekjes staan bovendien de logo's van de club en adidas. De kousen van het nieuwe tenue zijn geheel rood en bevatten aan de bovenkant ook drie subtiele strepen van adidas. 

Zoals alle tenues van adidas zijn de nieuwe Benfica tenues uitgerust met de adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Het nieuwe shirt wordt vanaf nu gedragen door spelers als Jimenez, Semedo, Pizzi, Luisao, Mitrogkou, Carrillo en andere sterren. Check ook het nieuwe uitshirt. 

Benfica shirt en tenue kopen

Het nieuwe Benfica voetbalshirt voor 2017-2018 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande online winkels. De prijs van het shirt voor volwassenen is €84,95 en voor kinderen € 69,95. Het shirt kan je kopen in verschillende leeftijdsklassen, dus zowel voor baby's, als voor peuters, kleuters, oudere jeugd en volwassenen. In deze online shops kan je het voetbalshirt van Benfica laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Check bovendien andere producten van de club in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering. 

Scoor het Benfica shirt in DEZE SHOP

of deze BENFICA STORE