Het officiele thuisshirt van Bayern Munchen voor het seizoen 2011/2012 is officieel bekend. Men heeft opnieuw gekozen voor een klassiek design. Het Bayern Munchen shirt is volgend jaar donkerrood en bevat verschillende gouden details. Zo zijn de drie Adidas trademark strepen op beide schouders goud. Ook het logo van Adidas op de rechterborst en de vier sterren boven het Bayern Munchen logo op de linkerborst zijn goud. Deze vier sterren verwijzen naar de meer dan twintig (22) behaalde kampioenschappen van Duitsland. Ook aan de achterkant van de hals is een gouden lijn te vinden, evenals op de mouwen en de onderkant van het shirt. Op het midden van de voorkant van het shirt staat hoofdsponsor T-Mobile en op de rug staat ''Bayern Munchen'' in het goud. Het shirt heeft een rood/gouden V-hals.

In de kraag van het Bayern München shirt staat de leus van de club ‘’Mia San Mia’’, wat betekent ‘’Wie zijn wie we zijn’’ en moet verwijzen naar de eenheid en saamhorigheid van de club. Aan de achterkant van de kraag is de bijnaam van Bayern München geborduurd: ‘Der Rekordmeister’. Deze bijnaam verwijst naar het feit dat Bayern de meeste landstitels in Duitsland heeft gewonnen. Deze shirts voor het seizoen 2011/2012 zijn uitgerust met de Adidas Climacool technologie, welke zorgt zorgt voor een betere ventilatie en vochtafvoer en moet leiden tot betere prestaties. 

 

Check hieronder de foto's van het nieuwe Bayern München shirt. De nieuwe Bayern München thuisshirts kan je vanaf nu hier kopen. Check hier ook andere Bayern München merchandising, zoals trainingspakken, shirts en voetbalbroekjes.