17 oktober 2022

Bayern Munchen Olympiastadion voetbalshirt 2022-2023

FC Bayern München en adidas hebben een speciaal Olympisch Stadion voetbalshirt gepresenteerd. Dit betreft alweer het vijfde voetbalshirt van dit seizoen. Eerder presenteerden de club en het Duitse sportmerk al een thuisshirt, uitshirt, 3e voetbalshirt en het Oktoberfest voetbalshirt. Het Olympia Stadium voetbalshirt is een eerbetoon aan het Olympisch Stadion, het stadion dat van 1972 tot 2005 de thuishaven van de ''Rekordmeister'' was. Op 28 juni 1972 speelde Bayern München de eerste wedstrijden in het Olympiastadion en dat is dit jaar dus exact vijftig jaar geleden. Of dit tenue ook door Bayern München gedragen wordt dit seizoen is niet zeker.

Het FC Bayern München vierde voetbalshirt 2022-2023 is in alles een eerbetoon aan het stadion waarin de club maar liefst 33 seizoen haar thuiswedstrijden speelde. Het voetbalshirt is beige en bevat een all-over print van geometrische vlakken. Deze vlakken hebben hetzelfde kleurenpallet als het logo van de Olympische Spelen van 1972. In 1972 vonden de Olympische Spelen plaats in München. De vlakken op het tenue zijn paars, oranje, turquoise en geel. In de vlakken is ook weer een patroon verwerkt, die verwijst naar de structuur van het dak van het Olympisch Stadion in München. De adidas strepen op de schouders zijn oranje. Alle andere details op het tenue zijn donkerblauw. De V-hals van het tenue is navy blauw en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. Ook alle logo's op het tenue zijn donkerblauw en deze zijn centraal op de borst geplaatst. Op de bovenkant staat het adidas lgoo en daaronder het logo van Bayern München. Dit betreft dus een monochroom logo. Het logo van de Duitse kampioen heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van twee van de kleuren van het voetbalshirt: navy blauw/beige. Onder het Bayern München logo staat het logo van sponsor Telekom. Het tenue bevat op de achterzijde nog een tweetal details. In de nek staat het jaartal 1972 en daaronder de naam van de club: FC Bayern MÜNCHEN. Het tenue wordt gecompleteerd door een beige voetbalbroekje met donkerblauwe logo's en op de zijkanten oranje adidas strepen. De kousen zijn ook effen wit met aan de bovenkant oranje adidas strepen en op eht midden het jaartal 1972 in het navy blauw.

Zoals alle adidas tenues zijn de FC Bayern München tenues uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check ook de andere Bayern München voetbalshirts van dit seizoen:

Het Bayern München Olympiastadion voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. Check ook andere Bayern München tenues en trainingskleding in deze winkels. Directe levering!

Bestel het Bayern München Olympisch Stadion  voetbalshirt direct in de officiële adidas winkel! 

of deze webshop! 

Bayern München Olympiastadion voetbalshirt 2022-2023

Bayern München Olympiastadion voetbalshirt 2022-2023