6 oktober 2022

Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2022-2023

Bayern München en kledingsponsor adidas hebben onlangs weer en Oktoberfest voetbalshirt aan de collectie van de ''Rekordmeister'' toegevoegd. Het zogenaamde ''Wiesn'' voetbalshirt werd door het team van trainer Julian Nagelsmann gedragen tijdens de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Bayer Leverkusen op 30 september. Of het tenue dit seizoen ook in andere wedstrijden door Bayern München wordt gedragen, is de vraag. Het is pas de tweede keer dat Bayern München en adidas een Oktoberfest voetbalshirt lanceren. Vorig jaar presenteerden de club en het Duitse sportmerk een groen Oktoberfest voetbalshirt. Stadsgenoot 1860 München lanceert al sinds 2012 speciale Oktoberfest tenues.

Bayern München Oktoberfest tenue 2022-2023

Het Bayern München Oktoberfest 2022 voetbalshirt is dit jaar bordeaux rood met gouden accenten. De gouden details zijn een verwijzing naar de kleding met gouden details, die gedragen worden tijdens het Oktoberfest. De gouden details komen terug in de adidas trademark strepen op de schouders, de band aan de onderkant van de mouwen en in alle logo's op het tenue. Op de rechterborst prijkt het adidas logo en de linkerborst bevat de badge van de club. Rondom het clublogo staat een gouden lauwerkrans. Deze lauwerkrans is een verwijzing naar het vakmanschap van de inwoners van Beieren. Het logo van Bayern München betreft dus een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het tenue: bordeaux rood/goud. Hoofdsponsor Telekom staat op het midden van het tenue. Voor het eerst betreft dit het nieuwe Telekom logo, welke alleen nog uit de letter T bestaat. Het tenue wordt verder gekenmerkt door een brede verticale baan over het midden van het tenue. Dit vlak bevat een design van kleine diamanten, geïnspireerd door de diamanten uit het clublogo en de vlag van Bavaria. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt een graphic van de typische Oktoberfest alpine edelweiss. Daaronder staat de naam van de club in het goud. Het Bayern München Oktoberfest tenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje met aan de zijkanten gouden adidas strepen. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de club en adidas. De kousen zijn bordeaux rood en bevatten op het midden een vlak met daarin zwarte en bordeaux rode diamanten met in het goud de naam van de club: BAYERN. De adidas strepen aan de bovenzijde van de kousen zijn ook goud.

Zoals alle adidas tenues zijn deze Bayern München voetbalshirts ook uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Oktoberfest voetbalshirt, dat in principe eenmalig gedragen wordt, maar ook als alternatief kan dienen voor het Bayern München uitshirt en 3e voetbalshirt.

Bayern München Oktoberfest voetbalshirt bestellen

Het adidas Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en kinderen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. Check ook andere Bayern München tenues in deze winkels.

Bestel je Bayern München Oktoberfest voetbalshirt direct in de officiële adidas winkel! 

of deze webshop! 

Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2022-2023

Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2022-2023

Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2022-2023