Het nieuwe Barcelona thuisshirt voor het seizoen 2011/2012 is officieel bekend gemaakt op de website van de club. Eerder waren er al een aantal versies van het nieuwe thuisshirt van Barcelona uitgelekt. Het nieuwe shirt kent in vergelijking met het shirt van het seizoen 2010/2011 meerdere verticale blauwe en rood/paarse banen aan de voorkant van het shirt. Opvallend is dat deze banen op het midden van het shirt stapsgewijs afgebroken worden en dunner zijn aan de bovenkant van het shirt. De mouwen van het thuisshirt zijn geheel blauw en het shirt heeft een ronde hals. Op de linkerborst staat het logo van Barcelona en op de rechterborst de gele Nike swoosh.

Op het midden van het shirt, net onder de borst, staat de nieuwe hoofdsponsor van Barcelona: Qatar Foundation. Sinds de oprichting van de club in 1899 had Barcelona nog nooit geld gekregen om met een betaalde shirtsponsor te spelen. Met deze deal is een bedrag van 30 miljoen euro per jaar gemoeid. Unicef is verhuisd naar de achterkant van het shirt. Het logo van Unicef staat onderaan de achterkant van het shirt. Verder staat op de achterkant van het shirt, net onder de hals, de Catalaanse vlag.

Het voetbalbroekje dat bij het Barcelona thuistenue 2011/2012 hoort, is blauw en bevat een rode lijn aan beide zijkanten. Ook bevat het short het logo van Barcelona en de Nike swoosh. De kousen van dit Barcelona tenue zijn ook blauw en bevatten een gele Nike swoosh op het midden van de sokken.

Check hieronder een aantal foto's van het nieuwe Barcelona thuisshirt en thuistenue, welke officieel door Barcelona gepresenteerd zijn. De nieuwe shirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Check daar ook een overweldigend aanbod in Barcelona merchandising.

 

Koop het hier!

 

 

 

 

 

 

 

Discover the new team kit

 

undefined

 

undefined