Was het al opgevallen dat Messi wat minder flegmatiek oogt, dat de Barcelona machine nog niet zo lekker draait als vorig seizoen, dat de spelers van Barcelona een zware last met zich meedragen, dat niet alles bij Barcelona 'meewerkt' dit seizoen of dat de spelers elke een aantal grammetjes zwaarder werden? Ons eerlijk gezegd nog niet! Echter na de kritiek van zo'n beetje de hele wereld (Johan Cruijff voorop) over de nieuwe lucratieve shirtsponsor, is er een nieuwe soap ontstaan! De nieuwe Barcelona shirts zijn te zwaar! Oei!

De spelers van Barcelona zijn niet te spreken over de voetbalshirts waarin ze dit seizoen spelen. De Catalanen toonden in het duel met Valencia aan dat de shirts veel te veel vocht vasthouden, schrijft El País.  Voor aanvang woog een droog shirt 200 gram en na 45 minuten voetballen, was dat gewicht opgelopen tot 500 gram. Buiten de extra ballast die de spelers meetorsen, kleeft het nieuwe tenue ook hinderlijk aan het lichaam. Vooral in warme omstandigheden is dat vervelend.

 

De Barça-spelers zijn naar het bestuur gestapt om voor elkaar te krijgen dat kledingsponsor Nike het probleem oplost. 'In twee weken is alles in orde', verzekerde een Nike-woordvoerder aan El País. Ondanks de kleverige en zwaarder wordende shirts verloor Barcelona overigens nog geen wedstrijd dit seizoen. Zullen zij in de nieuwe shirts nog overwinnelijker worden? Kan dat?

 

Bron:

Sport1.nl