22 mei 2012

Barcelona shirts 2012/2013 uitgelekt

Dit nieuws mogen we best scharen onder het kopje ''BREAKING''. Immers evenals de AC Milan shirts zijn ook al de Barcelona shirts voor het seizoen 2012-2013 uitgelekt. Tenminste, als we de welingevoerde bronnen van de Spaanse sportsite sport.es mogen geloven. Zowel het thuisshirt als het uitshirt van Barcelona krijgen een geheel nieuw design en daarnaast krijgt Barcelona naar alle waarschijnlijkheid een 3e shirt. Hiermee zal Barcelona de uitwedstrijden in de Champions League gaan spelen gedurende het seizoen 2012-2013.

Barcelona neemt afscheid van de schuinaflopende horizontale dunne blaugrana banen over het voetbalshirt en krijgt een blauw shirt met een rode gefade brede baan over het midden van het shirt. Deze baan loopt zowel over de voorkant als achterkant van het shirt. De kraag van het Barcelona thuisshirt wordt rond en is ook rood. Ook de onderkant van de mouwen zijn rood. De linkerborst bevat opnieuw het logo van Nike en de andere borst het embleem van hoofdsponsor Qatar Foundation. Unicef zal opnieuw op de achterkant van het shirt staan. Verder zullen de verschillende badges weer vertegenwoordigd zijn op de voetbalshirts van Barcelona. Dit betreft de TV3 badge op de linkermouw, de LFP badge op de rechterborst en de FIFA World Cup badge op het midden van de borst. In de binnenkant van de kraag staat uiteraard opnieuw de leus van Barcelona: ''Mes Que Un Club'', wat niet meer betekent dan ''Meer dan een club''!

Het 2012/2013 uitshirt verandert ook weer van kleur. Waar dit jaar het uitshirt van Barcelona zwart is, wordt  dit volgend seizoen waarschijnlijk weer oranje, waarbij de onderkant van het shirt lichter is dan de bovenkant. Ook tijdens het seizoen 2006/2007 had Barcelona oranje uitshirts. Verder bevat het shirt uiteraard dezelfde badges en emblemen als het thuisshirt.

Dan het 3e of Europese uitshirt van Barcelona. Deze wordt overwegend blauw en vanaf de borst tot de bovenkant van het shirt zwart. De rechterschouder bevat een gele strip, evenals een band om de linkermouw. Het logo van Qatar Foundation staat onder het zwarte vlak en het logo van Nike en Barca op de borst in het zwarte vlak.

Update: Inmiddels zijn de Barcelona voetbalshirts 2012-2013 officieel bekend gemaakt. Check hieronder de foto's van de officiele presentatie van de Barcelona voetbalshirts 2012-2013. Wil je de 2012-2013 Barcelona shirts kopen? Dan ben je aan het goede adres bij de online voetbalshop van Subside Sports!

Koop het hier!

Barcelona voetbalshirts 2012-2013.jpg

 

Barcelona uitshirt 2012-2013

 


Barcelona voetbalshirts 2012-2013


Bron:
sport.es