14 november 2019

Barcelona 4e La Senyera voetbalshirt 2019-2020

FC Barcelona en Nike hebben voor het eerst in de geschiedenis een VIERDE voetbalshirt gelanceerd. Het nieuwe vierde voetbalshirt van Barcelona is geïnspireerd door de Catalaanse vlag, La Senyera. Dit Senyera voetbalshirt wordt tijdens het seizoen 2019-2020 alleen gedragen tijdens grote uitwedstrijden, zoals tegen Real Madrid en in de Champions League. De beslissing om een vierde tenue voor de topwedstrijden te lanceren, werd vorig jaar al door het bestuur van Barcelona genomen. 

Bestel het Barcelona La Senyera vierde voetbalshirt exclusief in deze SHOP (Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking)

Barcelona draagt 4e shirt alleen in topwedstrijden gedurende 2019-2020

Het nieuwe Barcelona 4e shirt heeft een speciale naam: het Senyera voetbalshirt. Het tenue is dan ook geïnspireerd door de kleuren van de Catalaanse vlag. Het shirt bevat niet de traditionele horizontale banen van de vlag, maar is overwegend geel met vier diagonale, rode banen over de body van het tenue. Deze vier strepen staan symbool voor een legendarische afbeelding van Catalonië. Dit betreft een afbeelding van Guifré el Pilós, de grondlegger van Catalonië. Op deze afbeelding is de Spanjaard te zien met een goud schild en bloedende vingers na een heftige strijd. Dit vormt ook de inspiratie voor de Catalaanse vlag. Bovendien bevat het tenue navy blauwe accenten. Zo is de swoosh van Nike op de rechter borst marine blauw en bevat ook de binnenkant van de hals navy blauwe accenten. Op de linker borst prijkt het logo van de club en op het midden van het shirt staat RAKUTEN. Verder is het nieuwe vierde tenue van FC Barcelona uitgerust met de zogenaamde Vapor hals. Dit is een combinatie van een rechte en diagonale hals. 

Van het tenue hebben Barcelona en Nike ook een limited edition versie uitgebracht. Deze limited editie versie bevat de tekst: ''Ho portem dins'' (Het zit diep in ons) op de mouwen. Deze leus is een verwijzing naar de andere leus van de club: ''Més que un club'' en verwijst bovendien naar de essientie van de club. Het straalt de trots uit op de stad en regio Catalonië. Sinds de oprichting van Barcelona staat de Spaanse kampioen altijd open voor de wereld en is de club een ontmoetingspunt voor verschillende mensen, culturen en landen, zonder de Catalaanse roots en cultuur te verwaarlozen. 

Het tenue wordt compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje en gele kousen met rode accenten. De laatste keer dat Barcelona een zogenaamd La Senyera voetbalshirt had, was in 2013-2014. Toen had de Spaanse kampioen een verticaal rood/geel gestreept uitshirt. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het La Senyera voetbalshirt, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Frenkie de Jong, Messi, Dembele, Suarez, Griezmann, Fati, Vidal, Melo en andere sterren. Check ook het design van het Barcelona thuisshirt en uitshirt voor 2019-2020.

Barcelona vierde voetbalshirt 2019-2020 kopen

Het Barcelona La Senyera vierde voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen. Dit kan zowel voor kinderen als voor volwassenen. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL). Voor kinderen heeft het shirt een prijs van € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). Ben je op zoek naar andere Barcelona tenues? In deze winkels kun je het vierde voetbalshirt van Barcelona ook bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt. Directe levering gegarandeerd.

Bestel je Barcelona voetbalshirt exclusief in deze SHOP (inclusief officiële bedrukking) 

of de officiële NIKE SHOP! 

Barcelona Senyera voetbalshirt 2019-2020

Barcelona vierde voetbalshirt 2019-2020