9 juli 2019

Barcelona uitshirt 2019-2020

Vandaag hebben Barcelona en Nike het nieuwe uitshirt voor 2019-2020 gelanceerd. Eerder lanceerden beide partijen al het Barcelona thuisshirt voor 2019-2020.  In dit nieuwe tenue speelt de Catalaanse club de uitwedstrijden in La Liga, Copa del Rey en Champions League gedurende 2019-2020. Het nieuwe uitshirt van Barca is dit jaar een ode aan een voetbalshirt uit de historie van de club en aan de jeugdacademie. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor het nieuwe tenue van FC Barcelona. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2018 en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2026. Check alle details van het nieuwe uittenue! 

Bestel het nieuwe Barcelona uitshirt vanaf nu in deze SHOP! (inclusief officiele bedrukking van sterren als De Jong, Griezmann of Messi) of de officiële NIKE SHOP 

Barcelona uittenue 2019-2020

Barcelona uit shirt en tenue 2019-2020

Het nieuwe Barcelona uitshirt is een ode aan de jeugdacademie van de club: La Masia. De jeugdopleiding van de Catalanen is in 1979 opgericht en bestaat dit jaar 40 jaar. Sindsdien is het één van de meest prestigeuze opleidingen ter wereld. Qua design is het uitshirt geïnspireerd door verschillende uittenues van de jaren '70 en met name het uitshirt van 1974-1975.  Dit was het eerste seizoen dat Cruyff bij Barcelona speelde. In dit voetbalshirt behaalde Barcelona de halve finale van de Europa Cup I, waarin het uitgeschakeld werd door Leeds United. Ook in 1979 (het oprichtingsjaar van de jeugdacademi) droeg Barcelona weer een shirt met hetzelfde design. Dit ontwerp werd ook in de jaren '80 en '90 verschillende keren in andere varianten uitgebracht.

Het Barcelona uitshirt van de jaren '70 was geheel geel en werd gekenmerkt door de diagonale blauwe en rode band van de rechter schouder naar de linker onderkant van het tenue. In het nieuwe voetbalshirt voor 2019-2020 komen deze elementen weer terug. De Blaugrana sash bevindt zich op het nieuwe uitshirt van de Catalanen van de linker schouder naar de rechter onderkant van het tenue. Qua template heeft het voetbalshirt de kenmerken van het nieuwe Vapor 2019 template van Nike. Dit betekent dat het shirt is uitgerust met een toelopende v-hals. De binnenkant van de hals bevat een speciale taping. Deze is een combinatie van rood en geel en is een verwijzing naar de vlag van Catalonië: La Senyara. De taping is ook zichtbaar op de achterkant van het tenue. De Blaugrana accenten komen ook terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De rechtermouw bevat aan de onderkant een blauwe band en de andere mouw een rode band. De swoosh van Nike staat in het geel op de rechterborst. Rakuten staat ook dit seizoen als hoofdsponsor op de tenues van Barcelona. De Japanse e-commerce gigant en de Spaanse kampioen hebben sinds 2017 een samenwerkingsverband en deze duurt in ieder geval tot de zomer tot 2021. Op de linker borst van het tenue prijkt het logo van de club. De linkermouw is uitgerust met het logo van subsponsor BEKO en de achterkant van het tenue bevat het logo van Unicef. Barcelona en Nike hebben twee verschillende broekjes voor het uittenue uitgebracht. Het shirt kan namelijk gecombineerd worden met een geel en blauw broekje. De kousen van het nieuwe uittenue zijn geel met een Blaugrana taping. Op de kousen staat bovendien de bijnaam van de club: ‘Barça.’

We hebben nog een reactie van sterspeler Sergio Roberto op het design van het nieuwe uittenue: ''Het is geen toeval dat La Masia zoveel goede spelers heeft voortgebracht. Het is een speciale plek met een unieke filosofie. Ik ben verheugd in dit nieuwe tenue spelen, dat een ode is aan de jeugdacademie. Dat La Masia veertig jaar bestaat mag best gevierd worden.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Barcelona uittenue dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Frenk de Jong, Messi, Coutinho, Suarez, Rakitic, Melo, Vidal, Pique en nog meer sterspelers. 

Barcelona voetbalshirt of retro shirt bestellen

Het nieuwe Barcelona uitshirt voor 2019-2020 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het van het voetbalshirt is voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) € 85,- en voor kinderen € 70,-.. De broekjes bestel je al vanaf € 35,- en de kousen zijn € 18,-.  Hier vind je ook retro shirts uit de jaren '70 en '80, waarop het nieuwe shirt gebaseerd is. In deze shops kun je het nieuwe Barcelona uitshirt voor 2019-2020 ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Barcelona bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het voetbalshirt dragen. Of check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering!

Bestel je Barcelona voetbalshirt altijd in deze SHOP! (inclusief officiële bedrukking van alle sterspelers of een eigen naam en nummer)

OF de officiële NIKE winkel 

Barcelona uitshirt 2019-2020

Barcelona uitshirt 2019-2020