4 juni 2019

Barcelona thuisshirt 2019-2020

Ophef in Barcelona! Het was al duidelijk dat het nieuwe Barcelona voetbalshirt voor 2019-2020 een revolutionair design zou krijgen. Nu is dat ook echt duidelijk. Vandaag is namelijk het nieuwe Barcelona thuisshirt voor 2019-2020 officieel gelanceerd door Nike en de Spaanse club. Dit betreft het tenue waarin de Catalanen spelen in de La Liga, Copa del Rey en Champions League thuiswedstrijden in Camp Nou gedurende 2019-2020. Het shirt werd door Nike gepresenteerd met de leus ''Talent takes different shapes.'' Dat hebben de club en Nike vrij letterlijk genomen. Met het nieuwe voetbalshirt gooit de club het over een andere boeg. Of de supporters daar blij mee zijn is een andere vraag. Feit is wel dat Barcelona in 2015 voor het laatst de Champions League won. Gaat dat de club in dit revolutionaire shirt wel lukken? 

Ben je direct fan van dit revolutionaire Barcelona voetbalshirt? Bestel het exclusief in deze SHOP! (inclusief officiële bedrukking van alle sterspelers, waaronder van de Jong, Messi en Griezmann!)

Barcelona thuis shirt en tenue 2019-2020

Dit seizoen nemen Barcelona en Nike afscheid van de verticale Blaugrana banen. In plaats daarvan heeft het FC Barcelona voetbalshirt voor 2019-2020 een design van rode en blauwe blokken, waardoor het shirt wat weg heeft van het voetbalshirt van Kroatië.  Het zogenaamde ''chequerboard'' (schaakbord) design op het nieuwe Barcelona tenue heeft uiteraard een verhaal. Het design is namelijk geïnspireerd door de de stad en met name de karakteristieke blokken van het Eixample district, het district waar gebouwen staan van de bekende architect Antoni Gaudi. Het district ademt creativiteit en de inwoners worden gezien als de bouwstenen van de toekomst van de stad. Het is precies waar Barcelona voor staat en dan ook terug komt in het design van het nieuwe Barcelona voetbalshirt: gedurfd!Nooit eerder had het tenue van FC Barcelona dit schaakbord design en voor het eerst sinds de oprichting in 1899 bevat het voetbalshirt geen horizontale of verticale banen. Deze verandering past overigens perfect in de nieuwe strategie van Nike. Het is ook niet de eerste keer dat Nike experimenteert met het voetbalshirt van Barcelona. Ook het voetbalshirt van 2015-2016 zorgde voor ophef. Dit verticale banen werden destijds ingeruild voor horizontale banen.

Uiteraard bevat het nieuwe tenue van Barcelona ook weer accenten uit de Catalaanse vlag (La Senyera). Deze details zijn waarschijnlijk te vinden in het v-design onder de ronde Vapor hals. Onder de hals bevindt zich een subtiel vlak met dunne rode en gele strepen. De Vapor hals is een combinatie tussen een rechte en diagonale hals, gebaseerd op het template dat Nike vorig seizoen voor het eerst introduceerde. Verder zijn de mouwen van het nieuwe tenue van Barca wel geheel blauw en staan de logo's van Nike, Barcelona en Rakuten op de voorkant van het shirt. Barcelona en Nike hebben sinds 1998 een contract en dit contract duurt in ieder geval nog tot 2028. Rakuten is sinds 2017-2018 de hoofdsponsor van de Spaanse kampioen en dit contract loopt pas af in 2022. Subsponsor BEKO staat op de linker mouw en verder bevat tenue natuurlijk ook de speciale La Liga badge. Het nieuwe Barcelona thuistenue voor 2019-2020 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten zigzag strepen. Op de broekjes van Barca staan ook de logo's van de club en Nike. De kousen van het Barcelona thuistenue zijn blauw met een rode band aan de bovenkant en een gele swoosh met de bijnaam van de club (BARCA) op het midden. Uiteraard zijn de nieuwe voetbalshirts weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. 

We hebben ook nog een reactie van Barcelona sterspeler Sergi Roberto: ''Het DNA van Barcelona gaat verder dan voetbal. We zijn trots om het voetbalshirt van Barcelona te dragen en de stad te representeren in de wereld. Het design van het nieuwe shirt showt de link met de stad Barcelona en laat zien waar wij voor de staan, de plek waar we opgroeiden en geleerd hebben om op dit topniveau te komen.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Barcelona voetbalshirt voor 2019-2020, welke gedragen wordt door Frenk de Jong, Messi, Suarez, Pique, Rakitic, Coutinho, Vidal, Busquets en nog meer sterren. 

Barcelona voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Barcelona voetbalshirt voor 2019-2020 kan je direct bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is € 85,- voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het voetbalshirt € 70,- (maten 128, 140, 152, 164 en 176). Er is ook weer een Vapor versie van het shirt uitgebracht. Dit betreft de versie van het voetbalshirt die de spelers dragen. Dit tenue heeft een prijs van € 140,-. De broekjes bestel je al vanaf € 35,- en de kousen vanaf € 18,-. In deze winkels kun je het Barcelona tenue ook bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Barcelona bedrukking gebruikt. Check daar ook goedkope Barcelona t-shirts en de nieuwste trainingskleding! Directe levering!

Bestel je Barcelona shirt altijd in deze SHOP!