FC Barcelona thuisshirt 2024-2025 uitgelekt

Inmiddels zijn er verschillende afbeeldingen van het FC Barcelona thuisshirt 2024-2025 en het heeft er alle schijn van dat dit ook het nieuwe tenue gaat worden. Het shirt lijkt geïnspireerd te zijn door het 125 jarig bestaan van de club, maar daarover straks meer! In het nieuwe tenue speelt het team van trainer Xavi de Champions League, La Liga en Copa del Rey thuiswedstrijden in Camp Nou volgend seizoen!

Geïnspireerd door het eerste FC Barcelona shirt?

Dit seizoen staat alles in het teken van het 125 jarig bestaan van de club! Barça werd op 29 november 1899 opgericht door de Zwitser Johan Gamper. Bij de oprichting van de club werd het FC Barcelona voetbalshirt gekenmerkt door het half-om-half design in de inmiddels iconische Blaugrana clubkleuren! Na 125 jaar is men er overigens nog steeds niet over uit hoe de kleuren van het voetbalshirt en de clubkleuren zijn ontstaan. Een theorie is dat de kleuren zijn afgeleid van de van het Merchant Taylor’s School Team, het schoolteam van de school waar de eerste FC Barcelona president (Arhur Witty) opgroeide. Een meer populaire theorie is dat de kleuren bepaald zijn door oprichter Joan Gamper. Hij liet zich inspireren door het design en de clubkleuren van FC Barcelona, een club waarvoor hij in zijn jeugd speelde.

Tijdens de jaren ’10 van de vorige eeuw werd het half-om-half design vervangen door verticaal gestreepte voetbalshirts. Het design van het allereerst FC Barcelona voetbalshirt is nog steeds populair en het 125 jarig jubileum is een mooie gelegenheid om dit design weer uit de kast te halen. Ook het FC Barcelona voetbalshirt 1999-2000 (ter ere van het eeuwfeest) had eenzelfde design. De rechterkant van het FC Barcelona thuisshirt 2024-2025 is rood en de linkerkant is blauw. De mouwen zijn contrasterend hieraan. De rechtermouw is namelijk blauw en de linkerkant rood. Verder wordt het voetbalshirt gekenmerkt door de navy blauwe accenten. De zijkanten van het voetbalshirt zijn uitgerust met een donkerblauwe band en dit is ook de kleur van de band aan de onderkant van de mouwen en de kraag. De hals betreft een combinatie tussen een rechte en diagonale kraag. Het clublogo staat niet op de linkerborst, maar centraal. Ter ere van het jubileum zijn alle sponsorlogo’s op het tenue goud. De rechterborst bevat de swoosh van Nike, op het midden van het voetbalshirt staat het logo van hoofdsponsor Spotify, de linkermouw bevat het logo van subsponsor Ambilights en op de achterkant staat het logo van UNHCR ACNUR. Een speciaal detail bevindt zich nog aan de binnenkant van de hals. Hier staat het getal 125 in de clubkleuren. De graphic van rode en gele blokken in de nek op de achterzijde van het voetbalshirt verwijst naar de Catalaanse vlag: La Senyera.

Het tenue wordt waarschijnlijk compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauwe sokken.

Nogmaals: of dit ook echt het nieuwe Nike FC Barcelona thuisshirt 2024-2025 is allerminst zeker. Het tenue wordt pas officieel gepresenteerd in mei of juni. Tot die tijd speelt de club de thuiswedstrijden in het FC Barcelona thuisshirt 2023-2024.

FC Barcelona thuisshirt bestellen

Het nieuwe FC Barcelona thuisshirt kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en de authentic versie € 149,95.Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164, 176) is het voetbalshirt € 74,95. Het voetbalbroekje is beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. Check in de onderstaande winkels ook nog de huidige collectie van de club. Inclusief officiële bedrukking!

FC Barcelona thuisshirt 2024-2025 uitgelekt
FC Barcelona thuisshirt 2024-2025 uitgelekt
FC Barcelona thuisshirt 2024-2025 uitgelekt
FC Barcelona thuisshirt 2024-2025 uitgelekt