25 juni 2017

AZ uitshirt 2017-2018

Het nieuwe uitshirt van AZ is vandaag bekend gemaakt door de Alkmaarders en kledingsponsor Under Armour. In dit nieuwe shirt speel AZ Alkmaar de Eredivisie en KNVB Beker uitwedstrijden gedurende 2017-2018. De club van trainer John van Den Brom eindigde afgelopen seizoen op een zesde plek in de Eredvisie en verloor de bekerfinale, waardoor het komend seizoen geen Europees voetbal speelt. Evenals het nieuwe thuisshirt van de Noord Hollandse club staat het nieuwe thuisshirt van AZ geheel in het teken van het 50 jarig bestaan. Check hieronder de details van het nieuwe uitshirt van de club, die haar thuiswedstrijden speelt in het AFAS Stadion.

Zwart/goud AZ uit shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe uitshirt van AZ is dit jaar overwegend zwart en bevat verschillende gouden accenten. Deze gouden accenten zijn een ode aan het 50 jarig bestaan van de club. Vijftig jaar geleden ontstond de club uit een fusie van Alkmaar '54 en FC Zaanstreek. Op 10 mei 1967 was AZ '67 een feit. De gouden details van het nieuwe shirt komen terug in een gouden band aan de achterkant van de crew neck. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is goud. Dit geldt ook voor het logo van kledingsponsor Under Armour op de rechter borst. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds het seizoen 2015-2016 de tenues en trainingskleding van de club. Ook het logo van AFAS Software op het midden van het tenue is goud. AFAS is sinds 2010 shirtsponsor van de club en bovendien naamgever van het stadion van de club. De linker borst bevat het logo van de in 1967 opgerichte club. Verder is het shirt dit seizoen uitgerust met verschillende details. De binnenkant van de hals bevat een rood/witte strip met daarin de naam, die de club had bij de oprichting: AZ '67. De achterkant van het shirt bevat het wapen van de stad Alkmaar in het zwart/goud. Het nieuwe uittenue van AZ wordt gecompleteerd door een zwart broekje met aan de onderkant een gouden strip. Op de broekjes staan ook de logo's van AZ en UA. De kousen van het nieuwe uittenue zijn zwart met net iets boven het midden een gouden band. Ook de kousen bevat het logo van de Amerikaanse kledingsponsor.

Zoals alle tenues van Under Armour zijn ook de voetbalshirts en tenues van AZ uitgerust met de Under Armour HeatGear- technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat vocht naar de buitenkant van de tenues wordt getransporteerd, zodat de spelers droog en koel blijven en het tenue licht blijft. Bovendien zijn de AZ tenues uitgerust met het door Under Armour ontwikkelde 4 way stretch systeem, waardoor de spelers nog dynamischer zijn en de shirts sneller drogen. Tot zover de technische informatie betreffende de nieuwe shirts van AZ. In deze nieuwe voetbalshirts schitteren sterren als Jahanbakhsh, Henriksen, Vlaar, Wuytens, Rienstra en nog meer sterspelers van de club. Check ook het nieuwe 3e shirt of AZ thuisshirt. 

AZ uitshirt kopen

Het nieuwe AZ uitshirt voor 2017-2018 kan je vanaf nu kopen in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL in de onderstaande online winkels. Dit kan dus zowel voor kinderen als voor volwassenen. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 74,95 en voor kinderen € 64,95. In deze online AZ shops kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Andere AZ producten kopen? Check het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering.

Koop het nieuwe shirt vanaf nu in deze AZ SHOP

of de AZ Alkmaar SHOP