AZ Alkmaar Victorie voetbalshirt 2023-2024

In de uitwedstrijd tegen Ajax op 8 oktober 2023 speelt AZ in een speciaal Victorie voetbalshirt. Dit voetbalshirt viert de stad dat het 450 jaar geleden de Spanjaarden versloeg tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Alkmaar was namelijk de eerste stad die het Spaanse leger wist te verslaan. Het Victorie voetbalshirt wordt eenmalig gedragen door het team van trainer Pascal Jansen.

Het AZ Alkmaar Victorie voetbalshirt 2023-2024 is een eerbetoon aan de belegering van de stad in 1573. Het voetbalshirt is paars en bevat aan de onderkant een all-over print van de Spaanse bestorming, geïnspireerd door het schilderij ‘’Het Beleg van Alkmaar’’ van Herman ten Kate. Op het schilderij is te zien dat het Spaanse leger de stadsmuren van Alkmaar beklimt en de aanval wordt afgeslagen door de bewoners van Alkmaar en de Geuzen. Het voetbalshirt heeft een ronde hals en alle logo’s staan op dezelfde plek als de andere AZ voetbalshirt van dit seizoen. Het tenue wordt compleet gemaakt door een paars voetbalbroekje en paarse sokken. Van het voetbalshirt zijn slechts 450 items geproduceerd en ieder voetbalshirt is uitgerust met een speciale badge met daarin een uniek nummer (1 tot en met 450).

Het eerste exemplaar wordt door AZ directeur Robert Eenhoorn overhandigd aan Anja Schouten (burgemeester van Alkmaar) op de receptie van de 8 October Vereniging tijdens een receptie in de Grote Kerk van Alkmaar. De voetbalshirts die door de spelers gedragen worden tijdens de wedstrijd tegen Ajax worden na afloop van de wedstrijd geveild op matchwornshirt.com. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de 8 October Vereeniging.

Het AZ Victorie voetbalshirt kun je vanaf nu exclusief bestellen in de officiële clubshop van de voetbalclub. 

AZ Alkmaar Victorie voetbalshirt 2023-2024