AZ Alkmaar uitshirt 2023-2024

AZ en kledingsponsor Nike hebben, in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Southampton FC het nieuwe AZ uitshirt 2023-2024 gepresenteerd met het motto ''Blauw is de kleur''. Direct na de bekendmaking van het nieuwe voetbalshirt was er consternatie bij de fans van de club. Dit heeft alles te maken met het template van het voetbalshirt. Het AZ uitshirt heeft namelijk alle kenmerken van het Nike Strike 23 Training template. Deze trainingsshirts van Nike hebben een prijs van slechts € 29,95, terwijl de voetbalshirts van AZ € 69,95 zijn! Daarin moeten we wel wat nuance aanbrengen en dat doen we straks. In het nieuwe uitshirt speelt het team van trainer Pascal Jansen in ieder geval de Eredivisie, KNVB Beker en Europese uitwedstrijden tijdens het seizoen 2023-2024. Tijdens sommige uitwedstrijden draagt de club uit Alkmaar het grijze uitshirt. Eerder presenteerden de club en Nike al het nieuwe thuisshirt.

Standaard template?

Het AZ uitshirt 2023-2024 heeft dus alle kenmerken van het standaard Nike Strike template, maar de kleurencombinatie van het voetbalshirt is niet een standaard kleurencombinatie uit de catalogus van Nike, al lijkt het er wel op! De bovenkant van het AZ uitshirt 2023-2024 is lichtblauw, terwijl de bovenkant van één van de Nike Strike 23 trainingsshirts een iets donkerde kleur blauw heeft. Een ander verschil is het patroon op de mouwen van het AZ uitshirt. Deze is net iets anders dan het ruitenpatroon op het trainingsshirt van Nike. Verder heeft het nieuwe voetbalshirt van de Eredivisie club inderdaad wel veel overeenkomsten met het standaard trainingsshirts van Nike. Het voetbalshirt bevat een ronde hals met daaronder een vlak met een ronding. Daaronder is het voetbalshirt donkerblauw. De logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat de swoosh van Nike, de linkerborst de logo's van AZ en hoofdsponsor Kansino. Het logo van Kansino staat natuurlijk ook op het midden van het voetbalshirt en de rechtermouw bevat het logo van Cavallaro. Het AZ uittenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een subtiele witte lijn. De sokken zijn ook donkerblauw.

De kritiek op het AZ uitshirt 2023-2024 is wat ons betreft terecht. Veel Eredivisie clubs hebben tegenwoordig juist een custom made design, wat het AZ thuisshirt overigens wel heeft. Het contract met Nike duurt in ieder geval nog tot en met het seizoen 2024-2025. We zijn vooral benieuwd of het Amerikaanse sportmerk volgend seizoen (in het laatste contractjaar) een spannender uitshirt weet te toveren.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Onderdeel van het Nike Move to Zero programma: De voetbalshirts zijn gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen.
  • Pasvorm: Normaal

AZ uitshirt bestellen

Het AZ uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu exclusief bestellen in de officiële clubshop van de voetbalclub. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn de voetbalshirts € 69,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 59,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 29,95 en de kousen vanaf € 17,95. 

AZ Alkmaar uitshirt 2023-2024
AZ Alkmaar uitshirt 2023-2024