Atletico Mineiro Manto de Massa 113 voetbalshirt

Atletico Mineiro heeft in samenwerking met de fans en kledingsponsor Le Coq Sportif wel een heel speciaal voetbalshirt gelanceerd. Dit betreft het zogenaamde ''Manto Da Massa 113'' voetbalshirt ter ere van het 113 jarig bestaan van de club. Een aantal maanden geleden hadden de fans van de Braziliaanse voetbalclub de kans om zelf een voetbalshirt te ontwerpen. Het winnende ontwerp werd gemaakt door designer en fan Lucas Adriano. Of de club daadwerkelijk in dit nieuwe tenue gaat spelen, is de vraag. Dat het een fantastisch tenue betreft, mag een understatement zijn.

Het Atletico Mineiro voetbalshirt ter ere van het 113 jarig bestaan is overwegend beige en bevat een all-over print van de kaart van de staat Minas Gerais (waarin Mineiro gelegen is). Verder bevat het tenue een toelopende v-hals in de kleuren blauw, geel en wit. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Op de rechterborst prijkt een retro Le Coq Sportif logo en de andere borst bevat de badge van de Braziliaanse club. De ster boven het logo verwijst naar het winnen van de Copa Libertadores in 2013. Boven het logo van Le Coq Sportif prijkt de leus van de club: “Clube Atlético Mineiro – Uma Vez Até Morrer” en op de mouwen van het tenue staat het woord: ''Vencer.'' Dit detail komt ook weer terug aan de onderkant van het tenue. In de nek op de achterkant van het tenue is een rode driehoek verwerkt, welke de vlag van de staat Minas symboliseert. De onderkant van het tenue bevat aan de rechterzijde ook nog het getal 113. Deze letters vormen een haan, wat verwijst naar de bijnaam van de club: Rooster. Het getal is natuurlijk een verwijzing naar het 113 jarig bestaan.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition Atletico Mineiro voetbalshirt. Het valt te hopen dat dit tenue ook beschikbaar komt in Europa. Mocht dit het geval zijn, dan hebben we snel weer nieuws. Check ook de andere Atletico Mineiro voetbalshirts voor 2021-2022!

Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt om de Braziliaanse club mee aan te moedigen? Check het dan in deze fanshop!