11 mei 2022

Atletico Mineiro Manto da Massa voetbalshirt 2022

Le Coq Sportif en de Braziliaanse kampioen Atlético Mineiro hebben vandaag het Manto Da Massa voetbalshirt 2022 gepresenteerd. De fans van de Braziliaanse club hadden de afgelopen maanden de gelegenheid om dit voetbalshirt te ontwerpen. Door de club werden er dertien finalisten geselecteerd, waarop de fans konden stemmen. Het design van striptekenaar Will Rios kreeg de meeste stemmen en betreft dus het ontwerp van het nieuwe Manto Da Massa voetbalshirt van Atlético Mineiro.

Het Atlético Mineiro Manto da Massa voetbalshirt is volledig zwart en wordt gekenmerkt door de verticale zwarte banen met daarin een zilveren print. Dit betreft een print van de meest iconische momenten uit de historie van de club, zoals het winnen van het kampioenschap van Mineiro in 1915, het Braziliaanse kampioenschap van 1971, het winnen van de Copa Libertadores in 2013 en de treble (kampioenschap, beker en supercup) in 2021. De print op het nieuwe voetbalshirt bevat ook een verwijzing naar het nieuwe stadion van de club, de Arena MRV. Vanaf 2023 gaat de Braziliaanse club in dit stadion spelen. Op de rechterborst van het voetbalshirt prijkt het logo van Le Coq Sportif en de andere borst bevat de badge van de club. Dit betreft een monochroom logo. Dit logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het tenue: zwart/zilver. Ook de hals en de baand aan de onderkant van de mouwen bevattebn zilveren details. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt staat het motto van de club: Nossa x Casa. Daaronder staat een print van het nieuwe stadion van de club. De linkermouw van het tenue bevat een een verwijzing naar het 114 jarig bestaan van de club: 114 Anos. Daaronder prijkt de naam van de club. De andere mouw is uitgerust met een print van een haan, verwijzend naar de bijnaam van de club: Galo (haan). Hier staat ook de tekst: ''Galo Forte e Vingados.'' Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met zilveren details. Dit betreft overigens het laatste tenue dat door Le Coq Sportif is geproduceerd. Vanaf deze zomer wordt adidas de kledingsponsor van de Braziliaanse club.

In totaal werden er door de fans 946 designs ingestuurd. Uiteindelijk brachten bijna 70.000 fans hun stem uit en brachten 18.000 fans een stem uit op het project van Will Rios. Dit is meer dan 25% van alle stemmen. Helaas kun je het nieuwe Atlético Mineiro voetbalshirt alleen in de officiële fanshop van de club bestellen. Het vorige Manto Da Massa voetbalshirt was zo populair dat het binnen een aantal uur was uitverkocht. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt om de Braziliaanse club mee aan te moedigen? Check het dan in deze fanshop! 

Atletico Mineiro Manto da Massa voetbalshirt 2022

Atletico Mineiro Manto da Massa voetbalshirt 2022

Atletico Mineiro Manto da Massa voetbalshirt 2022

Atletico Mineiro Manto da Massa voetbalshirt 2022

Atletico Mineiro Manto da Massa voetbalshirt 2022Atletico Mineiro Manto da Massa voetbalshirt 2022