Nu alle voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 officieel zijn gelanceerd, is het tijd om in te zoomen op de trainingskleding van verschillende clubs. In dit artikel lichten we de trainingsshirts en trainngspakken van AS Roma uit. Sinds dit seizoen is Nike teamkledingsponsor van de Italiaanse club en heeft het het stokje overgenomen van de club uit de hoofdstad van Italië. Hiermee is Nike ook verantwoordelijk van het design van de trainingskleding van AS Roma. De in deze zomer gelanceerde trainingskleding is geheel in stijl van de clubkleuren van de club. Zo is één van de trainingsshirts geheel bordeaux rood met een stijlvolle crew neck en bevat dit shirt een oranje strip over de mouwen. Hiermee is het shirt geheel in stijl van de clubkleuren van AS Roma: rood/oranje. De linker borst bevat een geborduurd AS Roma embleem en de andere borst de swoosh van Nike. Het andere trainingsshirt is geheel oranje en bevat een zwarte strip. Verder is het trainingsshirt ook voorzien van een klassieke crew neck. Daarnaast heeft AS Roma recentelijk een nieuw trainingsshirt gelanceerd. Dit trainingsshirt wordt gekenmerkt door de horizontale grijze banen over het shirt en bevat een ronde grijze hals. De mouwen worden afgesloten met een grijze bies. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het donker grijs en de andere borst weer het AS Roma logo.

Naast deze trainingslijn hebben Nike en de club ook een geheel nieuwe lijn aan trainingspakken en presentatiepakken gelanceerd. De in deze zomer gelanceerde trainingspakken en presentatiepakken zijn ook weer geheel in stijl van van de clubkleuren van de club. Zo heeft de club twee presentatiepakken, waarvan het trainingsjack respectievelijk bordeaux rood en oranje is. Beide jacks zijn voorzien van een grijze strip over de mouwen. Deze bevatten bovendien het logo van Nike en Roma op de borst. Daarnaast zijn de trainingsjacks van deze pakken uitgerust met twee zakken. De trainingsbroeken van deze trainings- of presentatiepakken zijn donker grijs en bevatten bovendien twee zakken. Recentelijk heeft de club ook een nieuw presentatiepak gelanceerd. Het trainingsjack van dit pak is licht grijs met een navy blauwe strip over de mouwen. Ook de trainingsbroek van dit pak is navy blauw. De logo's van Nike en AS Roma staan op dezelfde plek als op de andere trainingspakken. Alle AS Roma trainingskleding is gemaakt van 100% polyester en uitgerust met het Nike Dri Fit systeem, welke ervoor zorgt dat het vocht naar de buiten van de items wordt getransporteerd. Het verschil tussen de trainingspakken en presentatiepakken van AS Roma is dat de presentatiepakken van een woven polyester gemaakt zijn en daarom duurder zijn. Check hieronder de foto's van de AS Roma trainingsshirts presentatiepakken. Deze kan je INCLUSIEF 10% KORTING

kopen in de online voetbalshop van Subside Sports!

Onze mening : Nike heeft er goed aan gedaan de clubkleuren van AS Roma te gebruiken in de eerste trainingscollectie. De nieuwe grijze trainingsshirts zien er alleen wat spannender uit. Dat in tegenstelling tot het wat somberdere grijze presentatiepak.

AS Roma Rood Trainingsshirt 2014-2015

AS Roma Trainingsshirt 2014-2015 (1)

AS Roma Presentatiepak 2014-2015

AS Roma Trainingspak 2014-2015

Bron foto's: nike.com