1 december 2016

AS Roma retro voetbalshirt 1980-1981

COPA Football heeft vandaag de nieuwe retro collectie van AS Roma gelanceerd. Onderdeel van deze unieke vintage collectie is het retro shirt dat gebaseerd is op het shirt van het seizoen 1980-1981. Tijdens dit seizoen was het merk Playground kledingsponsor van de club uit Rome en speelde Associazione Sportiva Roma zowel in de Serie A als in de Italiaanse. Daarover straks meer. Het nieuwe AS Roma shirt van COPA heeft hetzelfde design als het shirt van destijds en is natuurlijk overwegend bordeaux rood. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de de oranje v-hals en gevouwen kraag. Daarnaast bevat het shirt een oranje vlak over de schouders. Verder is de linker borst uitgerust met het vintage AS Roma logo. Dit is het logo dat AS Roma op het shirt droeg in de periode 1979 tot 1997. Dit logo wordt gekenmerkt door de silhouet van ''Il lupo'' en daaromheen twee cirkels in de clubkleuren van AS Roma. Waarom is het shirt zo uniek? Dat bespreken we hieronder!

Nu al enthousiast over dit nieuwe shirt? Koop het AS Roma shirt van 1981 in deze shop!

As -roma -retro -shirt -1981
Geschiedenis AS Roma retro shirt 1980-1981

Tijdens het seizoen 1980-1981 stond AS Roma onder leiding van de Zweedse trainer Nils Liedholm. Sterspelers van het keurkorps van 'I Giallorossi'' waren onder andere Ancelotti, Turone, Pruzzo, Di Bartolomei, Falcao, Conti en Scarnecchia. AS Roma eindigde dit seizoen als tweede in de competitie met slechts twee punten achterstand op Juventus. Destijds gold echter nog wel het tweepuntensysteem, waarbij er per wedstrijd twee punten werden vergaard, in plaats van drie.  Waar de club in de competitie dus net tekort kwam in de strijd met een club uit Turijn, was dit in de Italiaanse beker een ander verhaal. De Coppa Italia werd voor het tweede opeenvolgende jaar door AS Roma gewonnen. In twee bloedstollende finales tegen Torino kwam AS Roma als winnaar uit de bus. De eerste wedstrijd in het Stadio Olimpico in Rome werd met 1-1 gelijk gespeeld. Voor AS Roma scoorde Ancelotti in de 31ste minuut en Santarini scoorde in de 59ste minuut de gelijkmaker. Vierde dagen erna volgde de terugwedstrijd in Torino. Ook deze wedstrijd werd met dezelfde cijfers gelijk gespeeld. Cultone bracht Torino nog op voorsprong, Di Bartolomei wist via een strafschop de gelijke stand op het bord te brengen. Strafschoppen moesten de uitkomst brengen. Hierin was AS Roma de sterkste. Waar Torino twee strafschoppen mistte, mistte AS Roma er één, waardoor het opnieuw de Coppa Italia won. Saillant details is dat Di Bartolomei de strafschop in de serie mistte, terwijl hij tijdens de wedstrijd de penalty wel had gescoord. Desalniettemin won AS Roma voor de vierde keer in de geschiedenis de Coppa Italia.

Check hieronder de foto's van het unieke shirt van 1980-1981! Dit shirt is vanaf nu weer verkrijgbaar. De binnenkant van het shirt bevat een label met daarin het logo en het oprichtingsjaar van de club: 1927.  Zoals we van COPA Football gewend zijn, wordt het shirt geleverd in een luxe box van het merk, waardoor het echte retro gevoel ontstaat.

AS Roma retro voetbalshirt kopen

Het nieuwe COPA AS Roma retro shirt van 1980-1981 kan je per direct kopen in de onderstaande shop. Het retro voetbalshirt is alleen voor volwassenen beschikbaar en heeft een prijs van € 59,95! Directe levering gegarandeerd. Wil je andere producten van de Italiaanse club kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder.

Scoor het AS Roma retro shirt van COPA in deze SHOP!

As -roma -retro -voetbalshirt -1981