2 december 2016

AS Roma retro voetbalshirt 1941-1942

AS Roma is hot! COPA Football heeft in samenwerking met AS Roma een wel hele coole retro collectie gelanceerd, een collectie die bij de echte AS Roma fan absoluut niet mag ontbreken. Ook het geweldige AS Roma retro voetbalshirt 1941-1942 maakt onderdeel uit van deze collectie retro voetbalshirts. Het shirt is gebaseerd op het design van het voetbalshirt dat de spelers en supporters droegen in dat seizoen. Opvallend is dat I Giallorossi in deze tijd evenals een shirtsponsor, nog geen kledingsponsor had. Commercie was in deze tijd nog niet aan de orde. Een spetterend design, iets dat nu grote prioriteit is, was toen ook nog niet van belang. Het AS Roma 1941-1942 voetbalshirt biedt daarom ook niet veel verrassingen. Het shirt is overwegend rood van kleur, kent een ronde hals en kent daarnaast ook lange mouwen. Opvallend is wel het logo op de linkerborst. Dit heeft alles behalve iets weg van het huidige logo van de Romeinse club. Het logo is rood en goud van kleur, is rond en bevat in een bepaalde constructie de letter A, S en R. In de binnenkant van de hals bevindt zich een label met het nieuwste logo! Het verhaal achter dit shirt is indrukwekkend en vormt de basis voor de successen die de club heeft beleeft. Terug naar het seizoen 1941-1942.

Nu al enthousiast over dit AS Roma retro shirt van COPA? Koop het direct in deze shop!

Copa -football -as -roma -retro -football -shirt -1941-1942

Geschiedenis AS Roma retro shirt 1941-1942

1941-1942; het seizoen waarin AS Roma voor het eerst een landstitel wist binnen te slepen! De Romeinen waren clubs als Torino en Venezia te slim af. Pas op de laatste speeldag beslistte AS Roma het seizoen. De titel kwam na een aantal magere jaren als zeer onverwacht. Grote ster in het seizoen 1941-1942 was Amedeo Amadai. Met 18 goals was de bakkerszoon verantwoordelijk voor een groot deel van de productie die 55 doelpunten telde. De titel kwam in een seizoen dat het in Italie erg onrustig was. Het land was verwikkeld in de Tweede Wereldoorlog en I Giallorossi moest uitwijken naar Stadio del Partito Nazionale Fascista. Dit weerhield de mannen van Alfred Schaffer niet ervan te excelleren! Na dit grote succes volgde nog 2 landskampioenschappen. Je zult dus wel begrijpen hoe speciaal deze eerste titel nog steeds is voor AS Roma! Daarnaast verzamelde de Romeinse club ook nog eens 9 keer de Italiaanse beker.

AS Roma retro shirt 1979 kopen

Het nieuwe AS Roma retro shirt van 1941-1942 kan je per direct kopen in de onderstaande shop. Het shirt is alleen beschikbaar voor volwassenen en heeft een prijs van € 59,95. Directe levering gegarandeerd. Wil je andere producten van de Italiaanse club kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! 

Koop het nieuwe AS Roma retro voetbalshirt van 1941-1942 in deze SHOP!

Copa -football -as -roma -retro -football -shirt -1941-1942-2