Na een mindere periode in de jaren '70 volgde voor AS Roma een veel succesvollere periode in de jaren '80. De jaren '80 staan zelfs te boek als de meest succesvolle periode in de geschiedenis van de club. AS Roma kroonde zich in de jaren 1980, 1981, 1984 en 1986 tot bekerwinnaar. In het seizoen 1982/1983 verzekerde AS Roma zich zelfs voor de tweede keer in de historie van de club tot Italiaanse kampioen. In de jaren '80 speelde de Romeinen zelfs de Europa Cup 1 finale tegen Liverpool. Het was Bruce Grobbelaar die op dat moment het leven van de spelers van AS Roma zuur maakte. Het team stond bol van sterren, maar er was een absolute ster. Paulo Roberto Falcao staat nog steeds te boek als een van de beste voetballers die ooit voor AS Roma heeft gespeeld. Als middenvelder speelde hij 107 wedstrijden voor de club. In de schaduw van Falcao excelleerde een echte clubman, een echte Romein, in Italië ook wel bandiera's genoemd. Zijn naam was Agostino Di Bartolomei en aanvoerder van het AS Roma in de jaren '80.

Di Bartolomei, geboren op 8 april 1955. leerde voetballen in de straten van Tor Marancia, één van de armste volksbuurten van Rome. Het straatschoffie doorliep alle Romeinse jeugdelftallen en debuteerde al op zijn achtiende in het eerste elftal van AS Roma. Di Bartolomei groeide uit tot een legendarische libero, ietwat aan de trage kant, maar in het bezit van een geweldig inzicht en uitstekende trap. Ook vrije trappen en penalty's waren aan Il capitano buono (de goede aanvoerder) besteed. Di Bartolomei stond symbool voor het AS Roma in de jaren '80. Zijn bijnaam dankte hij aan zijn goedaardigheid in het veld. Di Bartolomei speelde liever de raadgever en ging confrontaties uit de weg. In 1983 bereikte hij het hoogtepunt in zijn carriere, tevens het hoogtepunt toen tot dusver voor de club. AS Roma sleepte de Scudetto binnen. Di Bartolomei had maar een doel: zijn carriere afsluiten bij de club waar hij groot werd. Een jaar na het winnen van de Scudetto en na het verliezen van de Europa Cup 1 finale, Die Di Bartolomei beschreef als de wedstrijd van zijn leven, gebeurd er iets onmogelijks. AS Roma verkoopt Romein Di Bartolomei aan AC Milan, dit tot grote verdriet bij de supporters, maar ook bij Do Bartolomei zelf. Tegen zijn zin vertrok hij naar AC Milan en deze klap zou hij nimmer te boven komen. De voetballer vatte die actie op als hoogverraad. In zijn eerste wedstrijd tegen AS Roma vindt er voor hem zelf nog niets ergers plaats: met zijn goal is hij verantwoordelijk voor de 2-1 winst op AS Roma. In 1990 zegt de geboren Romein het voetbal vaarwel en trekt zich terug in zijn villa in San Marco di Castellabate. De voetballer beland in een dal en dit wordt hem zelfs te veel. Het doen hem pijn dat AS Roma de clublegende niet belt voor een functie. Precies tien jaar na de verloren Europa Cup 1 finale, op 30 mei 1994, maakt Il captina buono een eind aan zijn leven. Clubliefde bestaat en dat pakt niemand je af! Voor de fans blijft Di Bartolomei een echte bandiera. Niet voor niets prijkt op een spandoek nog steeds zijn naam: "Ze hebben je je club afgepakt, maar niet je curva". Di Bartolomei speelde in totaal 308 wedstrijden voor de Romeinen en scoorde hierin 66 doelpunten. Hij leidde Giallorossi 146 keer. Vandaag wordt hij nog steeds gezien als een van de grootste en beste leiders die AS Roma ooit heeft gekend! 

Toffs heeft een jack gelanceerd dat de succesvolle jaren '80 eert. Het jack bezit de traditionele clubkleuren van de club, bordeaux rood en oranje. Het logo op de linkerborst maakt dit Toffs AS Roma jack spectaculair. Dit logo is niet het huidige logo van Giallorossi. Het logo op het jack werd gebruikt in de jaren 1979-1997, een logo dat doet terugdenken aan de succesvolste periode van de club! Het legendarische retro jack is vanaf nu verkrijgbaar in de online shop van Sportus. Where sport meets fashion. Since 1999. Check hieronder foto's van het fashion jack.

Koop het hier... en geef hieronder jouw mening!!! 

AS Roma Retro Jack TOFFS

AS Roma Retro Jack TOFFS 1

AS Roma Retro Jack TOFFS 2