AS Roma retro trainingsjack

Retro trainingsjacks zijn helemaal hot en daarom pikken wij er iedere week een populair retro trainingsjack uit ! Vandaag is het de beurt aan het AS Roma retro trainingsjack! Één van deze jacks won de afgelopen maanden vooral aan populariteit omdat deze door Mathhijs van Nieuwkerk gedragen werd tijdens één van de Top2000 uitzendingen eind 2021. Dit was naar onze mening nog geen eens het mooiste AS Roma trainingsjack. COPA, het merk van Nederlandse bodem, dat gespecialiseerd is in de productie van retro kleding heeft namelijk nog meer jacks van ''I Giallorossi'' in het assortiment. Daarnaast heeft het Italiaanse merk Ennerre onlangs weer één van de legendarische trainingsjacks van de jaren '80 opnieuw gelanceerd. In dit artikel bespreken we onze top 3 (in willekeurige volgorde) en komen we ook met alternatieven voor deze top 3

1. AS Roma retro trainingsjack 1974-1975

We beginnen met het jack dat door Matthijs van Nieuwkerk werd gedragen in één van de Top 2000 uitzendingen. Dit betreft het AS Roma retro trainingsjack 1974-1975. Dit jack droeg het elftal van één van de meest succesvolle AS Roma trainers, Nils Liedholm, mid jaren '70. In deze jaren werd de basis gelegd voor de successen in de jaren '80. Nils Liedholm trainde AS Roma in drie periodes (1973-1977, 1979-1984 en 1987-1989) en vooral de tweede periode was succesvol. In 1983 won 'de Baron' met AS Roma de Scudetto en in 1984 verloor Roma de finale van de Europa Cup I na strafschoppen van Liverpool. In het AS Roma jack kunnen we Liedholm bijna uittekenen. Het jack heeft de iconische Roma look. Het trainingsjack is bordeaux rood en met subtiele gele accenten. Deze bevinden zich in de kraag, de biesjes en de band aan de onderkant van het trainingsjack. Verder bevat het trainingsjack op de linkerborst een oud AS Roma logo. Dit betreft de naam van de club in een sierlijk lettertype, welke op het trainingsjack geborduurd is. Dit logo werd slechts gedurende een korte periode door de club gebruikt. In 1974-1975 produceerde de club zelf de voetbalshirts en trainingskleding. Het jack is gemaakt van een combinatie van katoen en polyester, waardoor het super comfortabel zit. Dit jack is overigens ook beschikbaar in een zwarte editie. Dit betreft het jack van het seizoen 1977-1978. Het verschil met het trainingsjack van 74-75 is dat het logo van de club op de andere borst staat en er ook rode details aan dit trainingsjack zijn toegevoegd.

2. AS Roma retro trainingsjack 1979-1980

Ben je juist op zoek naar een iets minder degelijk AS Roma trainingsjack ? Dan adviseren we juist voor het ijslolly jack te gaan. Een ijslolly klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar daar dachten de supporters van AS Roma eind jaren '70 anders over. 1979-1980 was het seizoen waarin het Italiaanse sportmerk Pouchain kledingsponsor was van de Associazione Sportiva Roma. Het merk wilde zich onderscheiden door de voetbalshirts en trainingskleding van de club een meer modieuze look te geven. Om deze reden werden er zowel aan de tenues als aan de trainingsjacks horizontale banen in verschillende tinten rood, oranje en geel toegevoegd. Het AS Roma trainingsjack 1979-1980 is overwegend rood en bevat aan de bovenkant en op de mouwen een horizontale oranje en gele band. De bovenkant van de mouwen is wit. Wat het jack nog een beetje specialer maakt is het Lupetto logo op de linkerborst. Dit is het meest populaire logo uit de historie van AS Roma en wordt gekenmerkt door de kop van een wolf met daaromheen een bordeaux rode en oranje lijn. Dit logo werd door Roma gebruikt in de periode 1977-1979. In de Serie A brachten de designs van de AS Roma voetbalshirts van Pouchain overigens weinig geluk. De club eindigde als zesde. Wel won 'I Giallorossi' de Coppa Italia met sterren als Bruno Conti en Carlo Ancelotti.

3. AS Roma retro trainingsjack 1986-1987

De absolute topper is het AS Roma trainingsjack 1986-1987 van Ennerre. Dit heeft niks te maken met de prestaties van AS Roma in dit seizoen. De club uit de Italiaanse hoofdstad eindigde onder leiding van Sven Göran Eriksson dat seizoen namelijk op een zevende plaats en kwam in de Coppa Italia niet verder dan de zestiende finales. Het heeft vooral te maken met de revival van het merk Ennerre. Het Italiaanse sportmerk verzorgde in de jaren '80 en '90 de tenues van grote Italiaanse clubs, zoals Napoli, AC Milan, SS Lazio en tal van andere clubs. Van 1986 tot 1991 verzorgde NR ook de tenues en trainingskleding van AS Roma. Na die periode verdween het merk langzaam van het toneel. Sinds twee jaar is het merk weer terug en heeft het nog steeds de licenties om de oude voetbalshirts en trainingsjacks van SSC Napoli, Fiorentina en AS Roma te produceren. Het AS Roma retro trainingsjack 1986-1987 ziet er exact hetzelfde uit als het jack van toen. Dit trainingsjack is natuurlijk weer rood en bevat een gele taping over de mouwen. De linkerborst bevat het logo van NR en het woordmerk van AS Roma. De andere borst is uitgerust met het AS Roma logo en het logo van de shirtsponsor in de jaren '80: Barilla. Ook dit trainingsjack is gemaakt van een combinatie van katoen en polyester. Het enige nadeel van dit trainingsjack is dat er een hoog prijskaartje aanhangt, namelijk van € 220,-. Dit is waarschijnlijk alleen voor de echte liefhebber weggelegd.

Er zijn gelukkig ook nog vele andere alternatieven voor de in dit artikel besproken AS Roma trainingsjacks. COPA Football heeft namelijk de licentie om AS Roma retro producten te produceren. Deze collectie bevat ook nog een aantal andere trainingsjacks, zoals de AS Roma taped trainingsjacks. In de taping over de mouwen van deze jacks is de iconische Lupetto verwerkt. Daarnaast bevat de collectie een aantal AS Roma trainingsjacks van begin jaren '80.

AS Roma trainingsjack bestellen

De AS Roma trainingsjacks kun je in de onderstaande retro webshop bestellen. De trainingsjacks zijn beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. De jacks van COPA hebben een prijs van € 79,95 of € 89,95. Het Ennerre AS Roma retro trainingsjack is € 220,-. Check ook de AS Roma retro voetbalshirts in de onderstaande webshop. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking. Directe levering!

Bestel de AS Roma retro collectie altijd in deze webshop!

AS Roma retro trainingsjack 1974-1975

AS Roma retro trainingsjack 1979-1980
AS Roma trainingsjack 1986-1987

AS Roma taped trainingsjack

 AS Roma retro trainingsjack 1983