1 december 2016

AS Roma retro trainingsjack 1983-1984

AS Roma heeft vandaag in samenwerking met COPA Football een geheel nieuwe collectie retro jacks en shirts gelanceerd. Onderdeel van deze unieke collectie is ook het trainignsjack dat 'I Giallorossi' droeg tijdens het seizoen 1983-1984. Destijds was het merk Kappa voor het eerst kledingsponsor van de Italiaanse club. Het Italiaanse sportmerk volgde dat jaar het merk Patrick op. Daarover straks meer. Het retro trainingsjack van COPA is geheel in stijl van het jack van destijds. Het jack is uiteraard in stijl van de clubkleuren van AS en overwegend bordeaux rood met oranje mouwen en een hoge hals. De rechter borst is uitgerust met het vintage logo van de club. Dit logo is het logo dat de club van 1979 tot 1997 op de kleding droeg en wordt gekenmerkt door het silhouet van de Romeinse wolf: ''Il lupa''. De andere borst is uitgerust met de bekende Scudetto badge. Deze badge mocht AS Roma in 1983-1984 op de kleding dragen, omdat het in 1983 kampioen was geworden.

Nu al enthousiast over dit retro AS Roma trainingsjack? Koop het AS Roma jack van 1983 in deze shop!

As -roma -trainingsjack -1983-1984Geschiedenis AS Roma retro jack

AS Roma schreef in 1983 na 41 jaar weer het kampioenschap van Italië op haar naam. In 1942 was Associazione Sportiva Roma voor het laatst kampioen geworden en dit werd pas in 1983 herhaald onder leiding van succestrainer Nils Liedholm. Na in 1980 en 1981 al de Coppa Italia met AS Roma gewonnen te hebben, wist de Zweedse trainer in 1983 met zijn keurkorps de belangrijkste prijs in Italië binnen te halen. Sterspelers van AS Roma in deze periode waren onder andere Di Bartolomei, Vierchowod, Prohasca, Conti, Pruzzo, Falcao, Ancelotti en Iorio.

Het nieuwe Copa AS Roma trainingsjack is echter gebaseerd op het jack van het seizoen 1983-1984. Dit is dan ook de reden dat het jack de Scudetto badge op de linker borst bevat. In Italië mag de Scudetto badge op de voetbalshirts en jacks gedragen worden in het seizoen na het behalen van het kampioenschap. Het seizoen 1983-1984 legde AS Roma overigens ook geen windeieren. Hoewel de club in de competitie als tweede eindigde achter Juventus, werd voor de vijfde keer in de geschiedenis de Coppa Italia gewonnen en voor de derde keer onder leiding van Nils Liedholm. Deze finale van de Coppa Italia werd over twee wedstrijden gespeeld tegen Verona. De eerste wedstrijd in het Stadio Marcantonio Bentegodi speelden beide Italiaanse clubs gelijk. Cerezo scoorde voor Roma, terwijl Storgato van Verona de gelijkmaker op zijn naam schreef. In het Stadio Olimpico in Rome diende vijf dagen later de beslissing de vallen. Ferroni maakte het verschil voor AS Roma, waardoor de club opnieuw de Coppa Italia won onder leiding van de succestrainer.

Een maand eerder had de club nog een teleurstelling moeten verwerken. Na IFK Göteborg, CSKA Sofia, Dinamo Berlijn en Dundee United verslagen te hebben, bereikte de club de finale van de Europa Cup I. Toevalligerwijs vond deze wedstrijd plaats in het stadion van de club. De club diende de strijd aan te gaan met Liverpool. Ondanks het thuisvoordeel wonnen ''The Reds'' na strafschoppen de finale. Grote held in deze finale was de Zimbabwaanse keeper Bruce Grobbelaar. Kenmerkend aan deze Afrikaanse keeper was dat hij de spelers van Roma afleidde met zijn ''spaghetti'' legs. En niet zonder succes. Twee Italianen (Di Bartolomei en Righetti) misten een strafschop, waardoor Liverpool de felbegeerde Europa Cup I op haar naam schreef op 30 mei 1984. Precies tien jaar na deze finale maakte aanvoerder Di Bartolomei een einde aan zijn leven.

Check hieronder de foto's van het nieuwste AS Roma trainingsjack van 1983-1984, Uiteraard wordt dit jack geleverd in een luxe cadeaubox van COPA, waardoor het retro gevoel er nog meer uit komt! Destijds was Kappa overigens de kledingsponsor van de club en deze functie vervulde het merk tot 1986. Daarna zou Ennerre het stokje overnemen.

AS Roma retro trainingsjack 1983-1984 kopen

Het nieuwe AS Roma retro jack van 1983-1984 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. De prijs van dit legendarische jack is € 79,95. Dit jack is alleen voor volwassenen verkrijgbaar. Directe levering gegarandeerd. Wil je andere producten van AS Roma kopen? Check dan onder andere het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder.

Koop het nieuwste AS Roma jack in deze SHOP!

As -roma -trainingsjack -1983
As -roma -logo -1983