2 december 2016

AS Roma retro trainingsjack 1974-1975

AS Roma is een club met een rijke historie. Ook staat de Romeinse club bekend om haar fantastische traditionele uitstraling. Deze uitstraling uit zich sinds kort bovendien in een werkelijk geweldige retro collectie van COPA Footbal, een collectie die er zeker mag wezen en niet mag ontbreken in de kledingkast van de AS Roma fan! De collectie eert memorabele momenten uit de geschiedenis van de club. Fantastische shirts en jacks met een mooi achtergrondverhaal worden uitgebeeld. Het AS Roma retro trainingsjack van 1974-1975 komt ook terug in deze collectie. Het jack verdiend aandacht, omdat het symbool staat voor de wederopstanding van de club na een aantal zeer magere jaren. Het jack is overwegend bordeaux rood van kleur en kent daarnaast ook gouden details. De bies onder aan het jack en de hoog opstaande kraag kennen gouden details in de vorm van 2 gouden horizontale strepen. Ook kent de linkerborst een sierlijke gouden belettering. Dit komt tot uiting in de belettering A.S. Roma. Het huidige AS Roma logo komt terug in de binnenkant van het jack. Opvallend is dat AS Roma in dat seizoen geen kledingsponsor kende. Dergelijke details komen dan ook niet terug op dit traditionele jack. Pas in 1977 zou AS Roma weer een kledingsponsor.

Nu al enthousiast over dit retro AS Roma trainingsjack? Koop het AS Roma jack van 1974-1975 in deze shop!

Copa -football -as -roma -retro -jacket -1974-1975

Geschiedenis AS Roma retro jack 1974-1975

Terwijl de eerste jaren van de jaren 70 zeer teleurgestellend zijn met noteringen in de middenmoot komt daar in het seizoen 1974-1975 flink vernadering in. De club speelt zelfs mee om de titel, maar moet uiteindelijk haar meerdere erkennen in Juventus en eindigt op een 3e stek. Opvallend is dat de ploeg wel thuis wint van Juventus met 1-0. In de COPA Italia wordt de ploeg pas in de halve finale uitgeschakeld. Opvallend dat seizoen is de onverzettelijkheid van de verdediging en de scoringsdrift van ex-international Pierino Prati. Met 14 goals wordt Prati clubtopscorer. Vooral bij AC Milan beleefde de topschutter ongekende successen en is hij met 72 doelpunten in 141 duels een van de meest effectieve spitsen van AC Milan aller tijden.

AS Roma retro trainingsjack 1974-1975 kopen

Het nieuwe AS Roma retro jack van 1974-1975 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. De prijs van dit legendarische jack is € 74,95. Dit jack is alleen voor volwassenen verkrijgbaar. Directe levering gegarandeerd. Wil je andere producten van AS Roma kopen? Check dan onder andere het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder.

Koop het nieuwste AS Roma jack in deze SHOP!

Copa -football -as -roma -retro -jacket -1974-1975-2