AS Roma en Aries lanceren nieuwe collectie voetbalshirts

Na het opvallende AS Roma 3e voetbalshirt 2022-2023 heeft de club in samenwerking met kledingsponsor New Balance en het Engelse streetwear merk Aries een nieuwe collectie gelanceerd. Deze collectie bevat een drietal nieuwe voetbalshirts die door AS Roma gedragen worden tijdens de oefencampagne in Japan deze winter. Tijdens deze campagne speelt AS Roma onder andere tegen de Japanse voetbalclub Yokohama F. Marinos. New Balance is sinds 2021 de kledingsponsor van de club uit de Italiaanse hoofdstad en is ook verantwoordelijk voor de productie van de nieuwe collectie. Aries is in 2010 opgericht door Sofia Prantera en was aanvankelijk alleen een kledingmerk voor dames. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een high-end fashionmerk voor vrouwen en mannen.

Het meest opvallende voetbalshirt uit de nieuwe AS Roma – Aries – New Balance collectie is het voetbalshirt in stijl van de clubkleuren van de Italianen. Dit voetbalshirt is overwegend rood en bevat op de linkerkant een diagonale gele baan, welke een design van ''scheuren'' heeft. Aan de andere kant van dit gedeelte is het voetbalshirt zwart. Het voetbalshirt bevat ook een all-over print van de letter A, geïnspireerd door het logo van Aries en de naam van de club. De overlappende V-hals is ook een combinatie van zwart en geel,. De linkerborst bevat een combinatie tussen de logo's van New Balance en Aries. Het New Balance logo is namelijk verwerkt in een Pantheon en daaronder staat het logo van Aries. Deze logo's zijn goud. Het logo van sponsor Digitalbits op het midden van het voetbalshirt is ook goud en de linkerborst bevat het lgoo van AS Roma. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt staat ook weer een graphic van een Pantheon met daarin het logo van Aries. De keepers van AS Roma dragen tijdens de tour in Japan ook een opvallend voetbalshirt. Dit keepersshirt bevat een all-over tie-dye print in de kleuren van het Aries logo, geïnspireerd door de weggooicultuur, outsider art en invloeden van de oprichter van Aries: Sofia Prantera. Het keepersshirt bevat een all-over print van lichtblauwe, witte en oranje vlekken. De ronde hals van het keeperstenue is geel/zwart en in het logo van sponsor Digitalbits is ook een print van vlekken verwerkt. De collectie bevat ook een zwart voetbalshirt/warming-up shirt met een print van oranje zigzag lijnen met rode accenten op de mouwen. Ook dit voetbalshirt bevat een V-hals. In plaats van het logo van Digitalbits prijkt het logo van Toyota op het warming-up shirt.

De collectie bevat ook nog een trainingsjack, trainingsbroek en een limited edition voetbalshirt in het goud en zilver met daarop een print van iconische figuren uit de geschiedenis van Rome, zoals Lupa Capitolina, Lucius Verus en natuurlijk Julius Cesar.

Kenny McCallum, algemeen manager van New Balance, reageert: ''Rome is misschien wel één van de meest historische steden ter wereld, een stad die al duizenden jaren een cultuur heeft gevormd. Deze collectie die tot stand gekomen is met Aries, is niet alleen een eerbetoon aan de belangrijke rol die AS Roma gespeeld heeft in het verhaal van de stad, het is ook een ode aan de toekomst van de stad en de club op en naast het veld.''

Sofia Pantera reageert ook: ''Samenwerken met een instituut als AS Roma is een bevestiging van het besef dat sport, mode en cultuur met elkaar verweven zijn geraakt. Omdat ik een Romein ben, begrijp ik hoe belangrijk deze club is voor de miljoenen fans in deze stad en over de hele wereld. Ik wilde dat tot uiting brengen door middel van ontwerpen die typisch Rome zijn en de unieke expressie van voetbal en mode laten zien.''

De nieuwe AS Roma X Aries collectie kun je alleen bestellen in de officiële AS Roma fanshop. Ben je op zoek naar andere AS Roma voetbalshirts? Check het dan in deze AS Roma fanshop of check de vette collectie AS Roma retro voetbalshirts.

AS Roma voetbalshirt Aries

AS Roma voetbalshirt Aries

AS Roma collectie Aries

AS Roma voetbalshirt Aries

 

Aries AS Roma trainingsjack