1 september 2017

adidas Originals Real Madrid jaren '80 retro trainingsjack

Nu alle voetbalshirts en trainingskleding voor 2017-2018 is gelanceerd, is er wat meer tijd om aandacht te geven aan vette casual collecties van clubs of nationale elftallen. De merken zitten overigens ook niet stil. Een week nadat de nieuwe Champions League trainingslijn van Real Madrid bekend is gemaakt, heeft adidas een nieuwe Real Madrid retro collectie gelanceerd onder het label van adidas Originals. Deze lijn wordt niet door de spelers van de club gedragen, maar zijn natuurlijk perfect om de club te supporten. Daarnaast roepen de items uit de adi Originals collectie het gevoel op van de periode waarin deze items zijn gedragen. Deze nieuwe collectie is geïnspireerd door de shirts en jacks die de club droeg eind jaren '80. Hieronder bespreken we het nieuwste retro trainingsjack uit die collectie.

Een retro collectie van Los Blancos is altijd net even wat lastiger dan retro shirts of jacks van andere clubs. Wit voert namelijk de hoofdmoot bij de Spaanse club en met deze kleur kan eigenlijk maar weinig gevarieerd worden. Dat is ook te zien in het nieuwe retro trainingsjacks, gebaseerd op de jacks die eind jaren '80 gedragen werden door de club. Aan de prestaties van de club lag dit echter niet. De club werd namelijk in 1986, 1987, 1988 en 1989 kampioen van Spanje en won in 1989 ook de Copa del Rey. Daarnaast won de club in 1985 en 1986 de Super Cup. Adidas was overigens alleen van 1980 tot 1986 kledingsponsor van de club. Daarna nam Hummel het stokje over. Het nieuwe adidas Originals retro jack van Real Madrid bevat echter weinig opsmuk en misschien hoort een retro trainingsjack ook eigenlijk wel zo te zijn. Het jack is geheel wit en wordt gekenmerkt door de hoge kraag en de lange rits. De drie strepen van adidas over de schouders en mouwen zijn monochroom. Dit betekent dat deze dezelfde kleur als het overige deel van het jack hebben. Deze zijn namelijk wit. Dit geldt ook voor het logo van de Spanjaarden. Deze prijkt op de linker borst en is ook wit. De zijkanten van het retro jack bevatten twee zakken met een rits en de onderkant van het jack bevat een tailleband, waardoor deze nauw aansluit op de taille. Wil jij net als de sterren van de jaren '80, zoals Camacho, Sanchis, Michel, Butragueno, Sanchez en Valdano dit jack met trots dragen? Het is exclusief beschikbaar in deze online winkel. Het jack kan je alleen in volwassen maten kopen en dit betekent dat deze alleen online te bestellen is in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Het heeft een prijs van €79,95.

Wat vinden jullie van dit retro jack? Lekker retro of een beetje te simpel? Deel gerust je mening hieronder. Check bovendien het eerder gelanceerde Real Madrid Champions League trainingspak voor 2017-2018 of ontdek de nieuwe Bayern München adidas Originals collectie.