4 april 2018

adidas Originals Duitsland 1990 voetbalshirt en tenue

De nieuwe adidas Originals WK 2018 collectie is bekend. Voor vrijwel elk land waarvan adidas kledingsponsor is, heeft het merk een speciaal retro shirt gelanceerd. Retro & vintage is ook het thema van de adidas WK 2018 voetbalshirts en dan met name de shirts van de jaren ’80 en ’90. Alle shirts zijn geïnspireerd door de tenues die 20 tot 30 jaar geleden gedragen werden door de nationale teams. Voor het nieuwe tenue van Die Mannschaft is dit niet anders. Het WK 2018 voetbalshirt van het Duitse elftal is namelijk gebaseerd op het shirt van 1990, het shirt waarin Duitsland het WK won. Het nieuwe adidas Originals shirt en tenue van de equipe van Joachim Low heeft precies hetzelfde design. Check hieronder alle ins- en outs van het nieuwe adi Originals tenue!

Duitsland 1990 voetbalshirt en tenue

Duitsland won in 1990 het WK. In de finale in het Stadio Olimpico in Rome versloeg het elftal van bondscoach Beckenbauer Argentinië met 1-0. In de 85ste minuut maakte Brehme het verschil door een strafschop te benutten. Andere sterren van dit elftal waren Klinsmann, Völler, Matthaus, Kohler, Illgner en Hassler. Het Duitsland shirt van 1990 is niet alleen bekend door het speciale design. Dit is namelijk ook het shirt van het zogenaamde spuugincident. In de achtste finales nam Duitsland het op tegen het Nederlands Elftal en kreeg Völler het aan de stok met Rijkaard. In de 20ste minuut maakte Rijkaard een overtreding op de Duitser. Na voor deze overtreding een gele prent gehad te hebben, spuugde Rijkaard Völler in het haar. De Duitser haalde verhaal bij de scheidsrechter, maar kreeg nul op het rekest. Völler kreeg zelfs ook een rode kaart. Een minuut erna ging het weer mis, waarna beide spelers het veld konden verlaten.

Het adi Originals Duitsland 1990 voetbalshirt heeft hetzelfde design als het shirt van 1990. Het shirt is wit en wordt gekenmerkt door de bliksemachtige strepen in de kleuren van de Duitse vlag zwart, rood en geel. Deze banen symboliseren de vleugels van de adelaar uit het logo van de voetbalbond. Verder is het adidas Originals shirt van Die Mannschaft uitgerust met een ronde hals en zijn de drie adi strepen over de schouders en mouwen zwart. De rechter borst bevat de adidas trefoil. Dit was tot 1997 het logo van adidas, maar wordt nu gebruikt als logo voor adidas Originals. De andere borst is uitgerust met het logo van de DFB. Boven dit logo staan geen sterren. De achterkant van het shirt is uitgerust met een nummer 10. Dit was het nummer van Lothar Matthäus in 1990. Deze print heeft dezelfde stijl als de officiële bedrukking van Duitsland in de jaren ’90. Adidas heeft ook het bijbehorende voetbalbroekje opnieuw gereleased. Dit short heeft dezelfde fit als de broekjes van de jaren ’90. Het broekje is namelijk super kort en komt niet verder dan de heupen. Op de broekjes staan ook de logo’s van adidas, de voetbalbond en de drie strepen van het merk, inclusief een nummer 10.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe adidas Originals Duitsland shirt. Of check het WK 2018 voetbalshirt van Die Mannschaft, welke op het tenue van 1990 is gebaseerd.

Duitsland retro shirt bestellen

Het nieuwe Duitsland retro shirt van 1990 kan je per direct bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van het shirt is € 89,95. Dit voetbalshirt is alleen beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Het broekje heeft een prijs van € 39,95. Wil je andere producten van het nationale elftal bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering!

Bestel het nieuwe Duitsland 1990 tenue in deze winkel!

of check andere retro shirt van Die Mannschaft in deze SHOP!