6 november 2017

Duitsland thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Duitsland thuisshirt voor het WK van 2018 is vandaag officieel bekend gemaakt door adidas en de DFB. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Duitse voetbalelftal de thuiswedstrijden tijdens het WK in Rusland, de thuiswedstrijden in de UEFA Nations League en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende de periode 2018-2019. Adidas is ook deze jaargang weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue. Het Duitse sportmerk verzorgt al sinds de jaren '50 de tenues van Duitsland en beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot 2022. Het nieuwe shirt is dit seizoen geïnspireerd door een legendarisch shirt uit de historie van het nationale elftal.

Duitsland WK 2018 voetbalshirt en tenue

Het nieuwe Duitsland thuisshirt voor 2018-2019 is geïnspireerd door het voetbalshirt waarin Die Mannschaft speelde tijdens het WK van 1990 in Italië. Voor Duitsland was dit een speciaal trikot, omdat in dit shirt het WK van 1990 werd gewonnen. In de finale van het toernooi werd Argentinië verslagen. Brehme maakte in de 85ste het enige doelpunt middels een strafschop. Andere sterren van dit elftal waren Klinsmann, Völler, Kohler, Matthäus en Hassler.

Het Duitsland shirt van 1990 werd gekenmerkt door de banen in de vormen van bliksemschichten over de borst. Deze banen waren op het shirt van 1990 geheel in stijl van de kleuren van de Duitse vlag: zwart/rood/geel. Deze banen komen in dezelfde vorm terug op het voetbalshirt van 2018-2019, maar zijn dan geheel zwart en bevatten dunne zwarte lijnen in verschillende diktes. Ook de drie strepen van adidas op de schouders zijn zwart en dit geldt ook voor het adidas performance logo op de rechter borst. De linker borst bevat traditiegetrouw het logo van de Deutscher Fussball-Bund (DFB) met erboven vier sterren. De vier sterren verwijzen naar de gewonnen WK's van 1954, 1974, 1990 en 2014. Op het midden van het voetbalshirt is de officiële FIFA WK 2014 winners badge verwerkt, welke verwijst naar het gewonnen WK van 2014. Verder bevat het thuisshirt van Die Mannschaft  met kleine v-hals. Uiteraard zijn er dit seizoen ook weer verschillende details in het shirt verwerkt. Zo is de binnenkant van de kraag uitgerust met een print van een adelaar in de kleuren van de Duitse vlag. Deze print is gëinspireerd door het logo van de Duitse voetbalbond. De achterkant van het shirt bevat de bijnaam van het nationale elftal: ''Die Mannschaft.'' Het nieuwe tenue wordt dit seizoen compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten witte adidas strepen. Op de broekjes staan ook weer de logo's van de DFB en adidas. De voetbalkousen van het nieuwe tenue van het Duitse nationale elftal zijn wit en bevatten aan de bovenkant zwarte adidas strepen. Daarnaast zijn de sokken uitgerust met het adi performance logo en de initialen van de voetbalbond. 

Zoals alle tenues van adidas zijn ook deze tenues uitgerust met de adidas Climalite technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Vanaf nu zien we sterren als Müller, Özil, Götze, Kroos, Draxler, Hummels, Reus, Boateng, Khedira en andere sterspelers in de nieuwe Duitsland WK 2018 voetbalshirts schitteren! 

Duitsland voetbalshirt kopen

Het nieuwe Duitsland WK shirt voor 2018 kan je vanaf per direct kopen in de onderstaande online winkel. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze online winkel kan je het tenue ook met officiële bedrukking bestellen. Dit betekent dat jet het thuisshirt kan laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de printing van één van de spelers. Deze bedrukking bestaat uit een borstnummer, rugnummer en een naam. Wil je andere of goedkopere Duitsland producten kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Duitsland shirt altijd in deze SHOP!