6 februari 2018

70 jarig jubileumshirt 1. FC Köln

De Duitse voetbalclub 1. FC Köln heeft voor het 70 jarig bestaan van de club, samen met kledingsponsor Erima, een nieuw shirt gepresenteerd. Of beter gezegd twee nieuwe shirts. Dit jaar bestaat de club uit Keulen 70 jaar en in deze 70 jaar heeft de ploeg vele prijzen in de prijzenkast kunnen plaatsen. Zo heeft de club drie keer de Bundesliga gewonnen en ook vier keer de DFB-Pokal omhoog mogen houden. De ploeg heeft ook vele jaren Europees gespeeld, zowel in de Europa Cup I als in de Europa League. Het hoogtepunt van 1. FC Köln in Europa was de finale plaats van de UEFA Cup in het seizoen 1986-1987. De thuiswedstrijden speelt de ploeg uit Keulen in het RheinEnergie Stadion. Dit stadion biedt plaats aan 51.000 supporters. Check meer informatie over dit bijzonder shirt hieronder!

Het jubileumshirt van 1. FC Köln

Het jubileumshirt van 1. FC Köln heeft een echt retro design gekregen. Het shirt is wit van kleur en ook de partners van de club zijn in het wit op het shirt te zien. Op de buik van het shirt is de naam van de hoofdsponsor te vinden: REWE. REWE Group is sinds 2007 de hoofdsponsor van de club en heeft zowel de hoogtepunten als de dieptepunten van de club meegemaakt. Op de rechterborst van het shirt is het logo van Erima te vinden. Ook dit logo is in het wit op het shirt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het shirt een retro design heeft. Op de linkerkant van de borst is het oude clublogo van 1. FC Köln te vinden. Op het logo ontbreekt natuurlijk niet de leunende geit, die zowel op het nieuwe als oude logo aanwezig is. Dit komt door de bijnaam van de club uit Keulen, namelijk ‘De geitenbokken.’ Deze bijnaam hebben ze te danken aan bok Hennes. 1. FC Köln is één van de weinige voetbalclubs in Europa met een levende mascotte. Tijdens carnaval in 1951 werd er als grap aan de trainer van 1. FC Köln, trainer Hennes, een geit gegeven. Sindsdien staat bij iedere wedstrijd geit Hennes als mascotte langs de lijn de ‘geitenbokken’ aan te moedigen. Zo is de bijnaam van deze club ontstaan. Het bijzondere van dit voetbalshirt is dat je het shirt binnenstebuiten kan dragen, waardoor je een ander shirt hebt! Op het andere shirt staat de naam van de hoofdsponsor in het rood op de buik van het shirt. REWA kon maar klein op het shirt terecht komen. Dit komt omdat onder de naam van de sponsor de jaargetallen staan. 1948-2018, welke refereren aan het 70 jarig bestaan van de club. Deze jaargetallen zijn op het shirt te zien in de vorm van allemaal kleine fotootjes. Deze foto’s zijn gemaakt door de jaren heen van de kampioenschappen, spelers van de club, voorzitters van de club of van de stadions vol met supporters. Net als de naam van de sponsor staat ook de naam van de kledingsponsor Erima in het rood op deze kant van het shirt. Net als de retro kant van het shirt staat op deze kant ook het logo van 1. FC Köln met het geitje op de linkerkant van het shirt. Beide shirts worden afgemaakt door een v-hals.

Dit bijzondere shirt brengt de rijke geschiedenis van 1. FC Köln tot leven. Het shirt wordt ook gezien als waardevol afscheid van de huidige kledingsponsor Erima, die met dit shirt bedankt wordt voor een erg fijne samenwerking. Het bestuur van de club zegt ook ingespeeld te hebben op de wensen van de fans. Zo willen de fans graag het oude logo terug zien op het shirt van hun club.

Voor originele items van 1. FC Köln kunt u terecht in de shop van Subside Sports!