Merk: SKU: TF-3078

Bestel hier het TOFFS Uruguay retro voetbalshirt 1950 voor volwassenen. Dit retro voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL. Dit retro voetbalshirt is geïnspireerd door het voetbalshirt waarin Uruguay speelde tijdens het WK van 1950. De 'finale' van het WK 1950 ging tussen Uruguay en gastland Brazilië. Deze wedstrijd van één van beide afsluitende groepswedstrijden. In de wedstrijd Uruguay tegen Brazilië hadden de Brazilianen genoeg aan een gelijkspel om wereldkampioen te worden. De wedstrijd werd gespeeld in het Estadio do Maracana in Rio de Janeiro en er waren 173.850 toeschouwers (vooral Brazilianen). Met nog 25 minuten stond Brazilië met 1-0 voor, maar in de 66e minuut kwam Uruguay op gelijke hoogte en 10 minuten voor tijd scoorde Alcides Ghiggia het beslissende doelpunt, waardoor Uruguay voor de tweede keer wereldkampioen werd. De 1-2 nederlaag voor eigen publiek werd voor Brazilië een nationaal trauma. Deze wedstrijd kreeg de bijnaam Maracanaco, de shock van Maracana.

Het Uruguay shirt is overwegend lichtblauw en bevat korte mouwen. Verder is het shirt voorzien van een witte v-hals en witte biesjes. Op de linkerborst is een vintage logo van de voetbalbond van Uruguay aangebracht. 100% katoen. Dit retro voetbalshirt bestaat voor 100% uit katoen. Klik direct op de buttons om het Uruguay voetbalshirt te bestellen. In deze winkels kun je het voetbalshirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer.