Het nieuwe Zwitserland thuisshirt 2012/2013 is door Zwitserland en teamkledingsponsor PUMA officieel bekend gemaakt. In dit voetbalshirt speelt Zwitserland de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Zwitserland heeft zich niet geplaatst voor het EK van 2012, omdat het als derde eindigde in poule G achter Engeland en Montenegro. Dit was overigens voor PUMA geen reden om het contract met de Zwitserse voetbalbond te beeindingen. Dit contract is namelijk, gelijk met de bekendmaking van de nieuwe Zwitserland tenues, verlengd tot 2016. Sinds 1998 verzorgt het merk overigens als de teamkleding voor het nationale voetbalelftal van Zwitserland.

Het nieuwe Zwitserland voetbalshirt is traditioneel rood en wordt dit seizoen gekenmerkt door de witte details over het shirt. Zo zijn de onderkant van de mouwen wit, evenals de ronde kraag en twee diagonale lijnen over de rechter schouder en borst. Tussen deze twee diagonale lijnen staat het logo van de Zwitserse voetbalbond SFV (Schweizerischer Fusballverband). Het logo van het Duitse voetbalmerk Puma is te vinden op het midden van de borst en op beide mouwen en op de linkerborst is een embleem van de Zwitserse vlag geborduurd. Deze vlag komt ook terug op het rode voetbalbroekje, evenals het logo van PUMA en de Zwitserse voetbalbond. De kousen van het Zwitserland tenue 2012/2013 zijn bovendien rood met witte details. Check hieronder de foto's van het nieuwe Zwitserland tenue.

Dit voetbalshirt en tenue kan je binnenkort kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Daar kan je het shirt ook laten bedrukken met de officiële Zwitserland printing van een aantal sterspelers als Lichtsteiner, Benaglio, Djourou en Margairaz.

Koop het hier!

 

Zwitserland thuisshirt 2012/2013

 

Zwitserland tenue 2012/2013