Macron vanaf 2018 kledingsponsor van acht, kleine Europese landen

Tenminste acht Europese landen krijgen vanaf 2018 een nieuwe kledingsponsor. Het Italiaanse sportmerk en de UEFA tekenden deze zomer een deal met betrekking tot het TOP EXECUTIVE PROGRAMME (TEP). Dit is een speciaal project van de UEFA om de voetbalbonden van kleinere Europese landen te ondersteunen. Eerder was adidas nog de exclusieve partner voor dit programma, maar vanaf begin 2018 wordt dit het Italiaanse merk Macron, welke onder andere kledingsponsor is van clubs als Vitesse, Club, Brugge, Sporting Lissabon, Bologna en Lazio Roma. Dit betekent dat Macron onder andere de tenues van landen als Andorra, Armenië, Wit Rusland, Cyprus, de Faroer Eilanden, Lichtenstein, Luxemburg en San Marino gaat verzorgen vanaf 2018.

De bovengenoemde landen hebben momenteel adidas als kledingsponsor en stappen dus gefaseerd over naar Macron. Het afgelopen jaar is adidas ook bekritiseerd om het design van de tenues van deze landen, omdat deze allemaal hetzelfde template hadden. Macron heeft al benadrukt dat het voor deze landen een uniek shirt gaat lanceren. Het UEFA Kit Assistance Schema is namelijk onderdeel van TEP. Dit werd door de Europese voetbalbond in 2007 ingevoerd om deze kleine landen te ondersteunen bij de kleding. De deal tussen de UEFA en Macron wordt gefaseerd ingevoerd in twee perioden. Een deel van de landen gaat in de periode 2018-2020 al in Macron voetbalshirts spelen en een ander deel pas in de periode 2020-2022. Deze nieuwe Macron voetbalshirts worden in nauwe samenwerking met de voetbalbond, supporters en staf ontworpen en besproken. Onderdeel van het programma is niet alleen het aankleding van het nationale elftal, maar ook van de onder de 21 elftallen en het verzorgen van de tenues van de scheidsrechters, die uit deze landen komen.

Vanaf maart 2018 worden de eerste nieuwe Macron voetbalshirts van deze acht landen gelanceerd. Vanaf deze periode schitteren deze landen in de shirts en dragen deze landen in ieder geval de tenues in de kwalificatiereeks naar het EK van 2020. We hebben niet de illusie dat één van deze landen zich plaatst voor het WK van 2018. Wil je fan t-shirts van deze landen scoren? Check het dan exclusief in deze SHOP!