10 november 2015

Zwitserland keepersshirt 2016-2017

Het nieuwe keepersshirt van Zwitserland voor 2016-2017 is tegelijkertijd gelanceerd met het nieuwe thuisshirt van het land voor Euro 2016. In deze shirts werken keepers als Sommer (Borussia Mönchengladbach) , Hitz (FC Augsburg) en Bürki (Borussia Dortmund) de wedstrijden van het nationale elftal van Zwitserland af tijdens Euro 2016 en bovendien de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. PUMA en de Zwitserse voetbalbond hebben voor hetzelfde template gekozen als de keepersshirts van Italië. Deze shirts hebben een apart design, met name de mouwen.

Zwitserland keeperstenue 2016-2017

Het nieuwe Zwitserland keepersshirt 2016-2017 heeft een fel gele kleur en wordt gekenmerkt door de verticale banen van glimmende lagen over het shirt. Verder is het keepersshirt van het nationale elftal uitgerust met een ronde hals. Het meest opvallend aan de nieuwe keepersshirts van Zwitserland is het design van de mouwen. Over de mouwen loopt namelijk tot ongeveer het midden een zwarte strip. Daarna loopt de strip over in het zogenaamde inktcartridge design. Een deel van de baan is namelijk licht blauw en een deel is roze. Daarna loopt deze baan weer over in het zwart. Dit zijn dezelfde kleuren als de kleuren van een inktcartridge: zwart, cyaan en magenta. Hier hoort eigenlijk nog geel bij, maar dit is de kleur van het shirt. Verder is het voetbalshirt van Zwitserland uitgerust met een licht blauwe baan aan de onderkant van het shirt. De linker borst is uitgerust met de vlag van het land en de andere borst bevat het logo van de Zwitserse voetbalbond ASF-SFV. Het logo van Puma staat op het midden van de borst. Ook het keepersbroekje heeft een fel gele kleur met een subtiele lijn aan de onderkant van de pijpen. De zijkanten van het short bevatten een zwarte strip. De keeperskousen zijn ook fel geel met in het zwart het embleem van PUMA, welke al sinds 1998 aan de voetbalbond van Zwitserland verbonden is. Check hieronder de foto's van het nieuwe Zwitserland keepersshirt 2016-2017, welke gedragen wordt door sterren als Sommer en Hitz. Check op deze afbeeldingen van het nieuwe Zwitserland thuisshirt voor Euro 2016.

Zwitserland voetbalshirt kopen

Helaas weten wij niet of het Zwitserland keepersshirt voor 2016-2017 ergens te koop is. Andere producten van het nationale elftal van Zwitserland check je in het overzicht hiernaast of hieronder, waaronder het retro keepersshirt van de jaren '70. Inclusief de mogelijkheid tot officiele bedrukking. Of check de nieuwste t-shirts en retro shirts van het land dat in 2008 nog het EK organiseerde.

Zwitserland -keepersshirt -2016-2017