11 oktober 2016

Zambia voetbalshirts 2016-2017

Het nieuwe Zambia thuisshirt voor 2016-2017 is bekend gemaakt door de Zambiaanse voetbalbond en de Italiaanse kledingsponsor Kappa. Het shirt voor 2016-2017 is het eerste voetbalshirt van kledingsponsor Kappa voor het Afrikaanse land. Hiervoor was Nike kledingsponsor. Zambia speelt in de nieuwe thuisshirt de kwalificatie wedstrijden voor het WK 2018 in Rusland. Om zich te kwalificeren voor het WK 2018 zit Zambia in een ware 'poule des doods'. Het Zambiaans voetbalelftal zal moeten afrekenen met Nigeria, Kameroen en Algerije. Het thuisshirt werd voor het eerst gedragen in de thuiswedstrijd tegen Nigeria (1-2 verlies). Het zal een zware kluif worden om zich te kwalificeren voor het WK in Rusland. Dit thuisshirt zal in ieder geval gedragen worden in de thuiswedstrijden in het Levy Mwanawasa in Ndola. We bespreken hieronder het design van het nieuwe shirt van ''Chipolopolo.''

Het nieuwe thuisshirt van Zambia is overwegend groen en bevat enkele witte details. Het thuisshirt is gebasseerd op het teamwear design van Kappa. De voorkant van de ronde hals bevat een witte strip. De vorige kledingsponsor was Nike en op de oude shirts was alleen het embleem van de nationale voetbalbond op de linkerborst aangebracht. Op het nieuwe Kappa thuisshirt is de linkerborst voorzien van de vlag van Zambia. Beide schouders zijn voorzien van het logo van de Italiaanse kledingsponsor Kappa. De voorkant van het Zambia shirt bevat een subtiel groen verticaal streeppatroon. Het Zambia thuistenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en groene kousen. Het Zambia broekje bevat op de zijkanten een wit Kappa logo. De linkerpijp is voorzien van het logo van Zambia. De groene kousen bevatten op de voorkant boven de voet ook het logo van Kappa. Voetballers zoals Katongo, Kalaba, Mayuka en anderen zullen te zien zijn in dit Zambia thuisshirt.

Het nieuwe voetbalshirt van Zambia kan je vooralsnog nergens kopen! Wil je de retro shirts van het land scoren of een t-shirt? Check deze dan in deze SHOP of check het overzicht met beschikbare Zambia producten hiernaast of hieronder.

Zambia -shirt -2016-2017