5 september 2016

Wit Rusland voetbalshirts 2016-2017

Het nationale elftal van Wit Rusland speelt in nieuwe voetbalshirts van Adidas tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende 2016-2017. De nieuwe shirts van ''Belarus'' zijn vorige week officieel bekend gemaakt door Adidas. Het Duitse sportmerk lanceerde in samenwerking met de voetbalbond van het Oost-Europese land zowel het nieuwe thuisshirt en uitshirt. In deze shirts speelt het land onder andere de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2018 in Rusland. Het land is ingedeeld in poule A met onder andere het Nederlands Elftal, Frankrijk, Zweden, Bulgarije en Wit Rusland. We bespreken hieronder beide nieuwe voetbalshirts van het land dat onder leiding staat van bondscoach Alyaksandr Khatskevich.

Wit Rusland thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Wit Rusland thuisshirt voor 2016-2017 is overwegend wit met zowel zwarte als rode details. De zwarte accenten komen allereerst terug in de drie Adidas strepen over de schouders en mouwen. Bovendien bevat het shirt een horizontale zwarte lijn over de borst. Onder deze zwarte baan bevindt zich een rood/wit patroon, gebaseerd op een deel van de vlag van het land. Dit maakt het dat het shirt een uniek design heeft. Verder is het voetbalshirt uitgerust met een v-hals. Op de rechter borst staat het logo van Adidas in het zwart en de andere borst is uitgerust met het embleem van de voetbalbond van Wit Rusland, de BFF (Football Federation of Belarus). Het nieuwe uittenue van Wit Rusland wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met zwarte Adidas strepen. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

Wit Rusland uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe uitshirt van Wit Rusland doet qua design niet onder voor het thuisshirt. Dit shirt is overwegend zwart met zilveren details. Deze zilveren details komen terug in de drie strepen van Adidas over de schouders en mouwen. Bovendien bevat dit shirt ook een diagonale baan over de onderkant van het shirt. Deze baan is uitgerust met eenzelfde graphic print als het thuisshirt. Met deze baan aan de onderkant van het shirt, is het nieuwe uitshirt ook gebaseerd op het Adidas Regista 16 template. Op de borst van dit voetbalshirt staan ook de logo's van de voetbalbond en Adidas. Het uittenue wordt gecompleteerd door een zwart broekje met aan de zijkanten zilveren Adidas strepen. De kousen hebben ook weer deze kleurencombinatie.

Check hieronder de foto's van de nieuwe Wit Rusland tenues en voetbalshirts voor 2016-2017. Zoals alle shirts van Adidas zijn de nieuwe tenues van Wit Rusland uitgerust met de Adidas Climacool technology van Adidas, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, voor een optimale prestatie.

De nieuwe shirts van BELARUS kan je vooralsnog nergens kopen. Wil je andere shirts van Europese landen kopen? Check dan deze officiële SHOP! 

Wit -rusland -voetbalshirts -2016-2017