Vier spelers Telstar dragen regenboog voetbalshirt 2023-2024 niet

Telstar draagt in de wedstrijd op 27 oktober 2023 weer een speciaal regenboog voetbalshirt! Het regenboog voetbalshirt is inmiddels een begrip bij de voetbalclub uit Ijmuiden. Het zogenaamde All Together voetbalshirt wordt jaarlijks tenminste één keer gedragen door de ‘’Witte Leeuwen’’. Ook het vrouwenelftal draagt het nieuwe voetbalshirt, namelijk tegen Feyenoord op 5 november. Overigens wil niet iedereen het regenboog voetbalshirt dragen, maar daarover straks meer!

Het Telstar regenboog voetbalshirt 2023-2024 is, evenals de Telstar voetbalshirts 2023-2024, geproduceerd door Robey Sportswear. Het voetbalshirt is in stijl van de clubkleuren van Telstar en is overwegend wit. De kleuren van de regenboog (onder andere lichtblauw, roze, rood, oranje, geel, groen en paars komen terug in het design van golven, welke van de linker schouder naar de rechter onderkant van het voetbalshirt lopen. Alle details op het regenboog voetbalshirt zijn zwart. Dit is namelijk de kleur van de ronde hals, de band aan de onderkant van de mouwen en de meshpanelen op de zijkanten van het voetbalshirt. Het logo van Robey staat op de rechterborst en de mouwen. De linkerborst bevat het clublogo en ter hoogte van de linker schouder prijkt een goud klavertje vier, voor extra geluk! Op de voetbalshirts van de mannen prijkt het logo van 711 en op het midden van de vrouwen voetbalshirts staat het logo van Sportcity. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte sokken.

Het All Together/regenboog voetbalshirt is een speciaal initiatief in het kader van inclusie: ‘’ Voetbal is voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet zich welkom voelen binnen het voetbal. Telstar zet zich in op het verbinden en inclusie en is tegen sociale uitsluiting. De regenboog staat voor verbinding, hoop, liefde, veiligheid, ondersteuning en draagt bij aan acceptatie en gelijkheid.’’

Vier spelers van Telstar (Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen) hebben aangegeven niet van plan te zijn om in het regenboog voetbalshirt te spelen. Volgens trainer Mike Snoei staan de spelers wel achter de boodschap van het voetbalshirt, maar zitten er ook dingen tussen die zij niet willen promoten. Om deze reden heeft de oefenmeester de spelers buiten de selectie gelaten voor het duel me Top Oss.

De voetbalshirts die door de spelers en speelsters van Telstar worden gedragen worden na afloop van de wedstrijden geveild en de opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel. De voetbalshirts zijn ook beschikbaar in beperkte oplage ook beschikbaar in de officiële fanshop!

Vier spelers Telstar dragen regenboog voetbalshirt 2023-2024 niet