6 november 2018

Unieke Tyrsamisu bedrukking voor Paris Saint Germain Champions League voetbalshirt

Paris Saint Germain draagt dit seizoen vrijwel nooit hetzelfde voetbalshirt. Er lijkt iedere keer wat anders te zijn met de tenues van PSG. Op de tenues die de club draagt in de Franse competitie staat de swoosh van Nike en op de tenues die de club draagt in de Champions League staat het logo van Jordan Brand. Vanavond neemt Paris Saint Germain het in Napels op tegen Napoli en draagt het keurkorps van Thomas Tuchel een speciale bedrukking op de achterkant van de voetbalshirts. Deze bedrukking heeft alles te maken met designer Tyrsamisu.

De type artist Tyrsamisu geeft vandaag in samenwerking met Nike ene speciale workshop in Parijs. De artiest is aanwezig in de Nike Store op de Champs-Élysées en showt daar onder andere de bedrukking die PSG op de voetbalshirts draagt in de wedstrijd tegen Napoli. De designer uit Parijs heeft een speciaal font ontwikkeld voor de Paris Saint Germain Champions League voetbalshirts. De shirts met deze print kunnen door een beperkt aantal Nike members gekocht worden. Deze Nike members zijn voor dit evenement uitgenodigd. De Tyrsamisu bedrukking op de Champions League tenues is geheel roze en bevat een opvallend design. Zowel de nummers als de namen van de spelers hebben een golvende look, waardoor het lijkt alsof deze als het ware weggeblazen wordt. Het font is geïnspireerd door een speciaal basketballettertype. De gedacht hierachter is dat de Champions League tenues van PSG het jumpman logo bevat van het merk Jordan Brands. Dit lettertype is door door artiest handmatig vervormd. De printing is roze. Ook deze kleur is niet geheel onbekend voor de Parijzenaren. Het nieuwste trainingspak is namelijk uitgerust met roze details.  Verder loopt er door de rugnummers een dunne uitlijning. Opvallend is dat de onderkant van de nummers niet het logo van de club bevat.

Tyrsamisu verdient natuurlijk ook nog een kleine introductie. De graphic artist is een serieuze naam als het gaat om fonts en typefaces. De kunstenaar is onder andere bekend van de branding rondom het merk House 99, het merk van David Beckham. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het speciale font!

De voetbalshirts met het special edition font voor de PSG CL tenues kan je helaas nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere Paris Saint Germain voetbalshirts? Check het exclusief in de NIKE SHOP! of deze winkel!